Maak Meppel Duurzamer laat inwoners duurzaam aan de slag gaan

Meppel – De gemeente Meppel begint op 10 oktober samen met RENDO met de wedstrijd ‘Maak Meppel Duurzamer’. Dit initiatief is bedacht om inwoners aan de slag te laten gaan met energiebesparing en duurzaamheid in eigen wijk, buurt of dorp.

Inwoners mogen een plan maken voor de eigen woonomgeving. Dit plan kan zich richten op bijvoorbeeld energiebesparing of het opwekken van duurzame energie, maar ook op sociale duurzaamheid, waarbij inwoners samen zorgen voor een duurzamere woon- of leefomgeving.

Duurzame ideeën kunnen worden ingestuurd tot en met 31 januari 2018. De duurzaamheid van het plan wordt door een deskundige jury beoordeeld vanuit de 3-P-gedachte: People, Planet en Profit. In februari 2018 is de presentatie van de ingediende projecten en reikt de jury de prijzen aan de winnaars uit: de eerste prijs is € 7500,00 en tweede prijs € 2500,00.

De wedstrijd wordt afgetrapt met een bijeenkomst in de Ogterop. Er komen onder meer pitches van succesvolle duurzame projecten.

Deze duurzaamheidsuitdaging wordt mogelijk gemaakt door ABN Amro, gemeente Meppel, RENDO en Waterschap Drents Overijsselse Delta.