Nijensleek is trots op 't Werkt

Nijensleek - Onder grote belangstelling werd het verbouwde bedrijfsverzamelgebouw aan de Hoofdweg 22 in Nijensleek geopend.

Zeker 300 genodigden kwamen hun felicitaties brengen. Wethouder Klaas Smidt van de gemeente Westerveld onthulde de nieuwe naam: ’t Werkt. Deze naam doet eer aan alle activiteiten die vanaf nu plaatsvinden in het pand én aan de onderlinge samenwerking. 'Een naam die hopelijk snel is ingeburgerd,' aldus eigenaar Ronald Visser.

Scholing, arbeid en coaching

't Werkt is een bedrijfsverzamelgebouw in Nijensleek waar diverse organisaties die actief zijn op het gebied van scholing, arbeid en coaching zich kunnen vestigen. Na het openingswoord van Ronald Visser stelden de organisaties zich allemaal even voor. Op de begane grond zitten Bats Uitzendburo en Stichting Jef. Michel Schreuder van Matsch Bouw heeft een flexplek in het kantoor van Bats. Op de eerste verdieping liggen vier kantoorruimtes, waar in ieder geval Mirjam Veurman Zorg, Lilar, Sesan Mediation Training & Consultancy en Humanitas DMH hun intrek nemen. Ook bevinden zich hier een vergaderruimte met balkon, toilet en een goed uitgeruste keuken voor algemeen gebruik. 'Na de zomer zijn er ook een aantal dorpsactiviteiten gestart, maar het is zeker niet de bedoeling om een dorpshuis te worden', benadrukt Visser.

Enorm veel werk verzet

Visser sprak verder zijn dank uit naar alle hulp die hij en zijn vrouw Sasja de afgelopen maanden hebben gekregen. Sinds de aankoop in april hebben werknemers van Bats Uitzendburo enorm veel werk verzet. Deze ‘aanpakkers uit de regio’ - timmerlieden, stratenmakers, hoveniers, elektriciens en nog veel meer - hebben ieder hun kwaliteiten gebruikt om er een aantrekkelijke werklocatie van te maken voor organisaties in de regio.

Toasten met glaasje bubbels

Voordat overgegaan werd op de onthulling wilde Visser nog even Sasja bedanken met een hartelijk applaus: ‘Want Sasja maakt wel mogelijk dat ik dit allemaal kan doen. Het moet thuis wel allemaal gewoon doorgaan en met vier dochters is dat natuurlijk best een klus.’ Na de onthulling door Klaas Smidt, onder begeleiding van knallende partypoppers door dochters Karlien en Josefien, werd op het terras getoast met een glaasje bubbels. Klanten, werknemers, leveranciers, buren, familie, vrienden en bestuurders waren enthousiast over het uiteindelijke resultaat.

'Overweldigend en hartverwarmend'

Ook waren er veel complimenten voor de naam en het ge logo, ontworpen door Merlijn Enserink. Vader Theo Visser beaamde vol trots: ‘Ja, hij heeft het goed gedaan. Maar dat is typisch Ronald, ook als kind wist hij precies wat hij wilde en hoe het moest worden anders begon ie er niet aan.’ Visser: ‘Een geslaagde opening. De reacties zijn overweldigend en hartverwarmend. We hebben veel lieve woorden en attenties mogen ontvangen. Je weet dat je in de loop der jaren een mooi netwerk opbouwt. Maar als dan zoveel mensen op je opening komen dan is dat toch bijzonder. Dat is gewoon mooi om te zien.’