Hepkema en Kampshoff spelen foutloos powerplay

Meppel - In het kader van het 'Van Dorsten Open 25+', het tennistoernooi van Tivoli, hebben Joost Hepkema en Mischa Kampshoff maandagavond in het HD3 weinig heel gelaten van Wouter Olieman en Patrick Sanders: 6-1 6-2.

Olieman, voorafgaand aan de wedstrijd:  'Ik weet niet of we om de zege kunnen strijden.' Hij duidde daarbij op zijn blessure (een tennisarm). Dit deed echter niets af aan het nagenoeg foutloze powertennis van Hepkema en Kampshoff. Zij maken een vastberaden indruk om later deze week serieus tegenspel te geven aan het duo Kleijn en Klunder (zaterdagochtend) en het als eerste geplaatste koppel Mentink en Westerbaan (zondagochtend).

Altijd solide

Deed Jos Bonte in het weekend nog goede zaken met zijn broer Tjeerd in het herendubbelspel, maandagavond moest hij in het HE5 in de derde set volledig het onderspit delven tegen de altijd solide spelende Marcel Vanmarcke (2-6 6-4 6-0).

Echt spektakeltennis wordt deze week zeker geleverd door Edo Boltje en Joost Valentijn (HD5). Na twee uiterst spannende sets rekenden zij in de derde set overtuigend af met Erik Warmerdam en Dick Weelink (3-6 6-4 6-0). Boltje, die bekend staat om zijn licht theatrale spel, na afloop: ‘Resultaten zijn belangrijk, maar het moet ook aantrekkelijk blijven voor het publiek.’

Voor de sympathieke vaste deelnemers Han Leunk en Bernardo Timmerman (HD6) kende het toernooi een teleurstellende start. Pas na erg lang wachten konden zij heel laat de baan op en moesten ze ook nog eens twee partijen achter elkaar spelen. Zij verloren met 6-1 6-2 van Patrick Dekker en John Rijstenberg en vervolgens met 6-7 6-4 6-0 van Henri Schenkel en Johannes Zwart. Wellicht dat Bernardo samen met Betsy Verhoek, later deze week, meer succes heeft in het GD6.

Worsteling

Voor een aantal spelers betekent deze tennisweek een aanslag op de conditie en een schreeuwend beroep op spelinzicht en tactiek. Zo verloor het HD6-duo Mannes en Roben met 6-2 6-4 van Arne van Dalen en Thijn de Graaf. Frans Roben, respectvol na afloop: ‘Het leek een worsteling tussen oude bevers en jonge ratten.’

Tot aan het weekend starten de wedstrijden telkens om 18.00 uur. Zo spelen Danny Kleijn en Anton Klunder woensdagavond om 18.00 uur waarschijnlijk een aantrekkelijke wedstrijd in het HD3 tegen Wouter Olieman en Patrick Sanders en komt diezelfde avond de uit Ruinerwold afkomstige ‘hardhitter’ Peter de Best voor het eerst dit toernooi in actie. Hij doet dat in het HD5 met Jeroen Wienen en in het GD5 met Elles Wienen-Brouwer.

Het 'Van Dorsten Open 25+' duurt nog tot en met zondag. Meer informatie over geplande wedstrijden en uitslagen is te vinden op www.toernooi.nl, en dan zoeken op ‘Van Dorsten.’