Maurice Mulderij geeft nieuwe inzichten in ‘De (on)zin van liefde’

Hoogeveen – De scherpe analyses en smaakvolle muziek van Maurice Mulderij werden zaterdagavond positief ontvangen bij het publiek in De Tamboer.

Zijn show ‘De (on)zin van liefde’ liet zijn plaatsgenoten zo nu en dan een traantje weg pinken en regelmatig hardop lachen, maar vooral ook nadenken over de betekenis van liefde.

Handen omhoog

‘Wie is er hier allemaal monogaam?’ Dat was de vraag die de 32-jarige Love coach bijna onmiddellijk stelde aan de bezoekers van zijn theatercollege. De lichten in de goedgevulde zaal maakten het publiek zichtbaar voor Maurice Mulderij. Zo zag hij de meeste handen voorzichtig de lucht in gaan. Niet te hoog, want dan was de kans groot dat de man op het podium een vraag zou stellen.

‘Wat goed van jullie!’, reageerde Mulderij met een klein lachje, ‘Dan krijgen jullie een hele zware avond.’ In de show nam de Hoogevener verschillende aspecten van de liefde onder de loep. Onderwerpen als monogamie, eigen identiteit en de zoektocht naar een juiste partner passeerden de revue. Ondanks de zware thema’s wist Maurice Mulderij het publiek voor zich te winnen met zijn enthousiasme.

‘Ik kraak het zwart-wit beeld van liefde en het huwelijk af en dat kan heel pessimistisch over komen, maar eigenlijk ben ik gewoon realistisch. Voor 90 procent van de gevallen dan he? Want in Hoogeveen heeft natuurlijk iedereen een goede relatie’, grapt de Love coach.

Muziek

De analyses werden afgewisseld met Nederlandstalige nummers die Mulderij zelf had geschreven. Het ene lied was vrolijk, het ander – zoals het nummer “Ongeneeslijk ziek” zorgde voor tranen. ‘Ik heb nog getwijfeld of ik deze in mijn show zou zingen’, vertelde Mulderij na afloop, ‘Maar ik besloot het toch te doen en volgens mij kwam het wel binnen.’ De liedjes kregen een extra dimensie door de bijdrage van vier muzikanten met allen een indrukwekkende carrière en sfeervolle verlichting in de zaal.  

Na afloop konden bezoekers van het theatercollege nog wat drinken in de foyer. Daar voegde ook Maurice Mulderij zelf zich bij het gezelschap om nog even na te praten over zijn show. Iedereen die hem wilde spreken kreeg daar de mogelijkheid voor en Mulderij bedankte hen voor hun komst.

Tour

Het theatercollege in De Tamboer is de aftrap voor een landelijke theatertour volgend jaar. Maurice Mulderij kijkt daar nu al erg naar uit, maar ook zijn publiek is enthousiast. ‘Over een tijdje is het gewoon “Maurice” in plaats van Maurice Mulderij, omdat iedereen dan je naam kent’, aldus een fan uit het publiek.