Werkgroep 2025 Nijeveen Energie Neutraal hield bijeenkomst

Meppel - De Werkgroep 2025 Nijeveen Energie Neutraal hield donderdag een bijeenkomst in dorpshuis De Schalle over de zogenaamde postcoderoosregeling. Bijna dertig personen hebben aangegeven belangstelling te hebben voor deze regeling.

Ook hadden zich een eigenaar met een groot dak gemeld. De realisatie van een postcoderoosregeling -de 4-cijferige postcode en de aangrenzende postcodes- lijkt haalbaar te worden in Nijeveen. De Regeling Verlaagd Tarief wordt ook wel de ‘Postcoderoosregeling’ genoemd. Met deze regeling krijgen leden van een coöperatie een energiebelastingkorting op zijn of haar energienota voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit. Door deze landelijke regeling van de overheid kunnen inwoners van een wijk of dorp met elkaar op een financieel rendabele manier aan de slag met lokaal en duurzame energie.

Nijeveen

Er is een samenwerking op gang gekomen met de Natuur- en Milieufederatie Drenthe over een plan van aanpak. Christiaan Teule sprak deze avond namens de stichting. Donderdagavond werd het plan van aanpak, de tijdsplanning en de oprichting van een postcoderoos-coöperatie besproken.

Voorzitter Harry van Dijk van de Werkgroep 2025 Nijeveen Energie Neutraal was tevreden over het verloop van de avond.

www.postcoderoosregeling.nl