Scholieren creatief voor Afrikaanse jeugd

Meppel - Op een druilerige ochtend begon woensdag in een van de schoollokalen van Stad & Esch de zon denkbeeldig te schijnen boven een Afrikaans dorp.

Het ontstond dankzij de creatieve zelfwerkzaamheid van eersteklassers tijdens de jaarlijkse themadag over Madagaskar in samenwerking met de Stichting Afrika Steun en Hulp, Smash. Al vele jaren zetten scholieren van Stad & Esch zich in voor circa 600 leerlingen van een technische school in Antananarivo, de hoofdstad van het Oost-Afrikaanse eiland. Tijdens de themadag konden de 350 eersteklassers van alle afdelingen van Stad & Esch een keuze maken uit een twintigtal workshops.

In de sporthal maakten leerlingen gebruik van de avontuurlijke klimmuur, werd er gedanst op Afrikaanse muziek en er in de creatieve vaklokalen werden houten hutjes, kerkjes en bomen voor het miniatuur-dorp in elkaar getimmerd. De themadag bracht de eersteklassers in de stemming voor de grote sponsorloop die volgende week woensdag om 13.00 uur voor de school van start gaat. De scholieren laten zich door ouders, familie, buren en vrienden per gelopen ronde om het Onderwijspark sponsoren. De opbrengst is bestemd voor de school in Madagaskar en voor een project in Kenia.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!