Rondjes rennen voor Afrika

Meppel - De 12-jarige Diego stond in de druilerige regen uit te hijgen na de sponsorloop van Stad & Esch dinsdagmiddag op het Onderwijspark. Hij had zeven rondjes afgelegd. Zijn shirt was doorweekt. Zijn beslagen bril stond voorop zijn neus.

Hij was de laatste van de circa 350 eersteklassers die de rondjes had beëindigd. De leerlingen hadden zich per ronde financieel laten ondersteunen door ouders, familie, buren en vrienden. Ze liepen in de regen voor leeftijdgenoten van een onderwijsinstelling op Madagaskar en voor een basisschool voor weeskinderen in Kenia.

Al meer dan twintig jaar werkt Stad & Esch samen met Stichting Meppel Afrika Steun en Hulp (Smash) om ieder jaar geld bijeen te brengen voor goede doelen in Afrika. Om één uur dinsdagmiddag gingen de leerlingen van start.

Ze werden vorige week woensdag voorbereid op het Afrikaanse project tijdens een themadag waarin ze konden deelnemen aan verschillende workshops. Binnenkort wordt bekendgemaakt welk bedrag de scholieren bijeen hebben gelopen.

De 12-jarige Emma Telman uit Ruinerwold was na vijf rondjes moe en een beetje uitgeteld. Ze had lichamelijke klachten, terwijl ze normaal gesproken moeiteloos haar rondjes loopt. De conditie heeft ze ervoor. Ze doet aan schaatstraining. Isis en Willis lieten zien dat je zelfs met een blessure je uiterste best kunt doen. Indja was na zeven rondjes kletsnat. Ze had gelukkig droge keren bij zich, vertelde ze met een stralende lach. Ruben blies even uit. Hij had tien rondes op zijn naam staan. Robin had voor de gelegenheid een passend short aangetrokken met daarop de tekst: Challenge your limits. Hij had zichzelf met plezier uitgedaagd.

Mandy kwam trots aan de eindstreep met acht rondes. 'Mag ik nog een rondje,' vroeg ze aan één van de docenten. 'Ik heb nog energie.' Het eindsignaal had geklonken. De leerlingen mochten naar binnen. Naar hun droge kleren.

 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!