Sint en stipwerkpiet arriveren in Staphorst

Staphorst – Sinterklaas is vanmiddag gearriveerd in Staphorst. Geholpen door een bekende Staphorster ondernemer maakte de bebaarde bisschop zijn opwachting in het meest kleurrijke dorp van Nederland. Zwarte Pieten waren zwart.

Eén kinderhelper was zwart met Staphorster stipwerk op het gelaat. Het gedoe over de kleur van de pieten ging dit jaar helemaal aan Staphorst voorbij. Werd er vorig jaar nog over gesproken, dit jaar kwam het onderwerp in het organiserende comité niet meer aan de orde. Sinds een aantal jaren is er wel een streekeigen Zwarte Piet bij, gekleed in een pietenpak, gemaakt van authentieke Staphorster stoffen en met stipwerk op het zwarte gelaat.

Sinterklaas kwam aan op een ponywagen met daarvoor shetlandpony’s. Samen met muziekvereniging Prinses Margriet maakte hij een tocht door het dorp om uit te komen bij de sporthal. Daar startte om 13.30 uur het grote kinderfeest en daar heette burgemeester Theo Segers Sinterklaas welkom in de mooie gemeente Staphorst. Hans van Dongen van MEC Muziekschool uit Rouveen zorgde ervoor dat de kinderen uit volle borst zongen. Burgemeester Segers, in een vorig leven dirigent van meerdere koren, nam het dirigeren voor zijn rekening