Alwin Mussche lijsttrekker voor de ChristenUnie Staphorst

Staphorst – Alwin Mussche is de lijsttrekker van de ChristenUnie in Staphorst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Grootste verrassing is de nummer twee op de lijst. Dat is Jan Carlo Bos, oud-voorzitter van voetbalvereniging SC Rouveen.

Bos is nu voorzitter van de Oranjevereniging in Staphorst. De huidige fractievoorzitter Alwin Mussche is als lijsttrekker het gezicht van de ChristenUnie. Hij is 32 jaar en sinds 2013 raadslid.  Voor de zomer volgde hij Dik Vedder op die ermee stopte.

Jan Carlo Bos staat op de tweede plaats. Hij was tot voor kort voorzitter van de voetbalclub SC Rouveen en is de eerste nieuwkomer op de lijst. De huidige raadsleden Klaasje Lier, Luuk Hoeve en Meilof Troost staan respectievelijk op de derde tot de vijfde plek. Alberto Schra, Klaas-Jan Boessenkool, Klaas Piel, Arend Bouwmeester en Henk Compagner maken de top tien compleet. Wethouder Bart Jaspers Faijer sluit de lijst af op nummer 27. Hij is beschikbaar als wethouder in de volgende periode.

De CU heeft nu vier van de zeventien raadszetels. Fractievoorzitter Mussche: ‘Geweldig om te zien dat zoveel goede, bevlogen mensen enthousiast zijn om zich kandidaat te stellen voor de ChristenUnie. Het is een mooie club mensen met diverse achtergronden. Ervaring en expertise, maar ook nieuwe gezichten die zich willen inzetten voor onze lokale samenleving.’