Helft vrije kavels gereserveerd in Broeklanden Meppel

Meppel - De gemeente Meppel is onlangs gestart met de verkoop van vrije kavels in de deelbuurt Broeklanden, bij Nieuwveense Landen. Er zijn 16 van de 31 kavels gereserveerd.

Om in aanmerking te kunnen komen voor één van de 31 vrije kavels was een verkoopprocedure van toepassing. De inschrijfperiode is 1 december gesloten.

Er was veel belangstelling voor de kavels in de deelbuurt Broeklanden. In totaal zijn 16 vrije kavels in reservering gegeven. Dit betekent dat kandidaat-kopers binnen vier maanden moeten beslissen tot definitieve aankoop van de kavel. Een aantal kavels is toegewezen via loting door een notaris.

Beschikbaar

Nu de eerste 16 kavels zijn gereserveerd, zijn er nog 15 vrije kavels beschikbaar voor het bouwen van een droomhuis in de deelbuurt Broeklanden. De beschikbare kavels variëren van 492 m2 tot en met 754 m2. Voor deze kavels geldt het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’.

Wethouder Roelof Pieter Koning: 'Het is goed om te zien dat de woningmarkt in Meppel aantrekt en mensen doet besluiten om de sprong te wagen hun eigen droomhuis te bouwen. Nu de vrije kavels in Berggierslanden zijn uitverkocht, biedt Nieuwveense Landen dé mogelijkheid om nog een vrije kavel te bemachtigen in Meppel. Binnenkort wordt ook bekend welke projectmatige bouw in Broeklanden start. Nieuwveense Landen wordt hiermee een vitale wijk.'

De wijk Nieuwveense Landen bestaat uit meerdere deelbuurten met ieder een eigen sfeer.