Gerjo Ballast lijsttrekker voor CDA Westerveld

Havelte - Gerjo Ballast is door de leden van CDA Westerveld unaniem verkozen als de lijsttrekker voor het CDA Westerveld. Hij heeft er bijna een raadsperiode opzitten, waarvan ruim drie jaar als fractievoorzitter van het CDA.

Gerjo: ‘We gaan nu op weg naar de Gemeenteraadsverkiezingen, we staan weer op nul, we gaan er weer voor om de mensen te overtuigen op ons te stemmen. Het CDA kent de kracht van de samenleving en wil daar graag gebruik van maken.’

Nieuwkomers op de lijst zijn Adri van der Weyde (nummer 2, Wapserveen), hij brengt veel nieuwe politieke bestuurlijke ervaring met zich mee vanuit zijn recreatieve werkgebied en Doede Simonides (nummer 5, Vledder), een ervaren Westerveldse ondernemer zal zijn positiviteit met gezond verstand inzetten. De zittende Raads- en Commissieleden Jacob de Wit (nummer 3, Nijensleek) en Regina Bos (nummer 4, Dwingeloo) maken met Annie van Unen (nummer 6, Dwingeloo) en Peter Koning (nummer 7, Darp) de kop van de lijst compleet. Laurens Bijl, zittend fractielid keert niet terug in de Raad.

Na vele jaren op de voorgrond gestaan te hebben heeft huidig wethouder Homme Geertsma (Diever) verzocht om zich lager op de lijst te laten zetten. Zijn plek op nummer 10 zegt echter niets over zijn bereidheid om beschikbaar te zijn als kandidaat-wethouder. Hij staat klaar om de gemeenschap te dienen en zijn ervaring te delen.

Behalve de kandidatenlijst heeft de partij ook het verkiezingsprogramma vastgesteld: ‘Samen Leven, Samen Doen’.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!