Gelijke sfeerverlichting in heel Westerveld

Vledder - De gelijke sfeerverlichting die deze weken aan de lantaarnpalen in de hele gemeente Westerveld brandt, levert veel positieve reacties op.

De verlichting is geplaatst op initiatief van het Ondernemersfonds Westerveld dat sinds begin dit jaar actief is. 

Met het Ondernemersfonds wordt geprobeerd meer eenheid, samenhang en verbinding te krijgen binnen de gemeente. Onder meer door het project sfeerverlichting krijgt dit vorm. De zes plaatselijke ondernemersverenigingen (Diever, Dwingeloo, Havelte, Uffelte, Vledder en WillemWaterZorg) werken al geruime tijd samen in de vorm van Stichting Ondernemerskoepel Westerveld. Deze ‘Koepel’ beslist over de aanvragen die betrekking hebben op de gemeentebrede activiteiten en projecten. Nadat er groen licht was voor dit project, hebben alle ondernemersverenigingen, elk in hun eigen kern, de locaties voor de ornamenten aangewezen.Dat is de reden dat in Dwingeloo, Wapse, Havelte, Zorgvlied, Frederiksoord en Uffelte overal dezelfde sfeerverlichting hangt.

Steun

Uit het Ondernemersfonds Westerveld worden een geldelijke bijdrage geleverd voor collectieve activiteiten en projecten die bedacht zijn door ondernemers. Het is de bedoeling dat deze zaken de gemeente leefbaarder maken, dus ten goede komt aan de inwoners (en indirect ook de ondernemers) van Westerveld. Het afgelopen jaar zijn onder meer de Militaire Beleefdag en de Ondernemersfair bij Astron financieel ondersteund door het Ondernemersfonds Westerveld. Het laatste project waar het Ondernemersfonds zich voor heeft ingezet, is dus de sfeerverlichting. Het Ondernemersfonds ontvangt ook voor het komende jaar graag ideeën van ondernemers.

Op de website www.ondernemersfondswesterveld.nl is informatie te vinden en het aanvraagformulier te downloaden.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!