Gestolen beeld Johannes van den Bosch duikt op in Vledder

Vledder - Oudejaarsvereniging De Oliebol uit Vledder zit achter de verdwijning van het metershoge beeld van Johannes van den Bosch uit het gevangenismuseum in Veenhuizen.

Dit borstbeeld verdween in de nacht van 19 op 20 december bij het Gevangenismuseum in Veenhuizen.  De bestuursleden van de oudejaarsvereniging haalden het beeld weg als oudejaarsstunt.

In de bewuste nacht van dinsdag op woensdag wisten de bestuursleden het borstbeeld van 3,5 bij 2 meter binnen 4 minuten te ontvreemden. 'Gezien het tijdsbestek en de omvang van het beeld, een prestatie op zich. Bovendien stond Johannes van den Bosch op een risicovolle locatie om gepakt te worden, aangezien de gevangenis in Veenhuizen op steenworp afstand staat', aldus een woordvoerder van De Oliebol. 

Markante stunts

De Oliebol staat de laatste jaren bekend om het uithalen van markante stunts, om hiermee media aandacht voor het dorp en de omgeving te genereren. 

Tijdens het nieuwjaarsfeest op nieuwjaarsnacht werd Johannes van den Bosch aan het dorp getoond. Met deze stunt wil De Oliebol het teruglopende toerisme binnen Vledder en omstreken aankaarten. Een plek op de UNESCO werelderfgoedlijst zal een boost moeten geven aan al het toerisme in de regio, zo ook voor Vledder en Doldersum. De mannen van De Oliebol hopen dat door een plek op de werelderfgoedlijst en het organiseren van evenementen in het dorp het toerisme weer aan zal trekken in Vledder en omgeving. Op nieuwjaarsdag zal het beeld nogmaals aan het dorp worden getoond. Diezelfde dag zal er contact worden gezocht met het Gevangenismuseum in Veenhuizen over de terugplaatsing van Johannes van den Bosch.

All you need is love

Oudejaarsvereniging De Oliebol bestaat sinds 1994 en heeft al vele opmerkelijke verdwijningen op haar naam staan, zo werden eerder de 'All You Need is Love caravan' ontvreemd en had de vereniging het grote boegbeeld 'Kos met de Snor' uit het Land van Ooit weggehaald. Zes jaar geleden ‘stuntte’ de vereniging met de ontvreemding van een enorme F104 Starfighter van luchtvaartmuseum Deelen bij Arnhem. In de jaarwisseling 2012-2013 presenteerden de mannen een enorme baanfiets die bij het wielercentrum Omnisport in Apeldoorn werd ontvreemd. Twee jaar geleden werd een enorme hobbel-eland van het zwaar beveiligde industrieterrein bij de IKEA in Zwolle ‘geleend’ als stunt.
 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!