Topopbrengst voor Smash

Meppel - De eersteklassers van Stad & Esch hebben met de sponsorloop voor Stichting Meppel Afrika Steun en Hulp (Smash) een topopbrengst bijeengebracht van 5.566,30 euro.

Het eindbedrag werd woensdagmiddag gepresenteerd op een groot scherm in de Theaterzaal van de scholengemeenschap. Terwijl een ijskoude regen op 21 november op hun hoofden neerviel, liepen de circa 500 eersteklassers onvermoeibaar hun door familie, vrienden en buren gesponsorde rondjes op het Onderwijspark.

De opbrengst gaat naar een sociaal centrum voor jongeren in de hoofdstad van Madagaskar Antananarivo, waarmee het bestuur van Stichting Smash al vele jaren contacten onderhoudt. Stad & Esch heeft sinds vorig jaar een tweede schoolproject in Kenia geadopteerd. Ieder jaar wordt een hele dag gewijd aan allerlei workshops als voorbereiding op de sponsorloop. De vakgroep aardrijkskunde vroeg leerlingen een power-point-presentatie te maken over Madagaskar. De vakgroep bekeek alle inzendingen en kwam tot het unanieme oordeel dat de presentatie van Willis en Leroy van de praktijkschool met medewerking van Alex van de havo de beste was. Zij kregen in de theaterzaal een bioscoopbon overhandigd.

Klas KT 1B, de kader-theoretische opleiding van het vmbo, haalde met 27,15 euro het hoogste bedrag per leerling op, zo maakte docent Nico Buiten bekend. De volle theaterzaal verkeerde in grote spanning welk bedrag coördinator van de Smash-dag Hartger Meihuizen bekend zou maken. De van trots glimlachende directeur-bestuurder Peter de Visser veronderstelde dat de opbrengst een van de hoogste is van de afgelopen jaren. Hij is enthousiast over de sponsorloop die alle eersteklassers van de drie verschillende opleidingen gezamenlijk en eendrachtig aan het rennen brengt voor het goede doel.

De projectgroep die ieder jaar de schouders onder de Smash-dag en de sponsorloop zet, bestaat uit de docenten Adri Braspenning, Hartger Meihuizen, Aaltsje Veenstra en Bertus Pastoor.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!