Eclipse Cross: Stoer, slim en uitdagend

Meppel - Jelmer Jubbega stopt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. De Mitsubishi Eclipse Cross is een geweldige stoere en slimme auto.

In december kwam de Eclipse Cross op de markt. ‘In Meppel en omgeving rijden er al verschillende rond. De reacties die wij terugkrijgen van de kopers zijn zonder uitzondering ontzettend positief,’ aldus Jelmer. In de klasse van de compacte SUV’s is de Eclipse Cross uitgeroepen tot de veiligste. Ook de standaardmotor (163 pk) met een trekvermogen van 1.600 kilo trekt de aandacht. ‘Trekkracht is heel belangrijk om de steeds luxere en daardoor zwaardere caravans erachter te kunnen hangen.’ De hoge instap zorgt ervoor dat de auto voor een heel brede doelgroep een prima keuze is. ‘Ouderen, maar ook gezinnen kunnen met deze Eclipse Cross uitstekend uit de voeten.’ 

Heel handig is de flexibele achterbank. Daardoor kan worden gekozen voor extra beenruimte of extra kofferruimte. Het slimme van de auto zit in allerlei snufjes die standaard in de auto zitten. De bestuurder wordt gewaarschuwd als hij buiten de rijbaan dreigt te raken, maar ook als andere weggebruikers zich in de blinde hoek bevinden. De adaptive cruise control reageert als de voorganger vaart mindert of zelfs vol op de rem gaat staan. Een noodstopsysteem helpt de bestuurder om kop-staartbotsingen te voorkomen.

Dieselmotor

De Eclipse Cross wordt later dit jaar ook met een dieselmotor geleverd. Degenen die graag elektrisch rijden moeten nog iets meer geduld hebben. Jelmer: ‘De actieradius moet in werkelijkheid minimaal 400 km zijn voordat hij aantrekkelijk is voor de consument. De ontwikkelingen gaan bij Mitsubishi erg snel, ook op dit gebied, maar eerst moet de accucapaciteit hoog genoeg zijn voordat de volledig elektrische versie op de markt komt.’ De huidige modellen staan rijklaar in de showroom vanaf € 28.990,-. 

Interesse? Maak een proefrit. Herman Jubbega, Blankenstein 520, 7943 PA Meppel