Bert gaat voor goud
Door Bert Heerink

13 - 'De dag dat...'

...En dan is er dus een jaar voorbijgevlogen! Alweer mijn laatste blog. Ik mocht eraan beginnen in de aanloop naar mijn 65e verjaardag en het jubileumjaar 2018 en zover zijn we dus nu.

Ik vond het geweldig leuk om te doen; een kleine kijk in mijn leven met de lezers delen en een groot aantal reacties daarop terugontvangen, super! Maar ook nu verwacht u natuurlijk nog een verhaal dat ergens over gáát en wat een waardig afsluiten van mijn schrijverij moet zijn, maar... ik weet niet waar ik moet beginnen.

Er zijn namelijk nog zóveel verhalen te vertellen dat ik ze geloof ik maar alleen een hoofdstuktitel geef. Onder de noemer 'De dag dat...' volgen hier nog de verhalen die ik hier had kúnnen vertellen als er tijd en ruimte voor zou zijn geweest.

De dag dat Metallica, u kent de band vast, in het voorprogramma van ons bandje Vandenberg speelde.

De dag dat ik mijn overall in de fabriek uittrok om die nooit meer aan te doen.

De dag dat mijn eerste bandje Threshold speelde met daarin naast Jan Mourik ook de broers Paul Kemper (Normaal) en Dick Kemper (Vandenberg).

De dag dat ik Phil Collins ontmoette en met hem de studio indook voor Tarzan.

De dag dat: ik voor het eerst 'Juli July' op de radio hoorde; het nummer dat mijn Nederlandstalige carrière inluidde.

De dag dat meneer Heineken mij persoonlijk vertelde dat hij de naam Bert Heerink zo krachtig vond klinken en zo goed vond passen bij het biermerk waarvoor ik de reclames mocht inzingen voor een heel seizoen.

De dag dat MTV in Amerika een hele dag de eerste clip van ons bandje uitzond.

De dag dat ik aan de mannen van de band Yes een gouden plaat mocht uitreiken.

De dag dat het leek alsof ik echt té ziek was, maar alwéér niet (en nooit in mijn hele leven) het optreden hoefde af te zeggen.

De dag dat er vliegtuigen gebouwen invlogen en ik zeker wist dat niets meer zou worden als daarvoor.

De dag dat ik een gouden plaat ontving voor mijn eerste Nederlandstalige cd.

De dag dat Brian May mij vertelde dat hij het absoluut ongelooflijk vond dat Jan Akkerman vòòr hem zou gaan spelen bij de uitreiking van de Eddie Christiani Award. Hij was bloedzenuwachtig; Jan is zijn absolute held.

De dag dat mijn vrouw doodleuk aan de telefoon zat met - zoals ze zelf zei - ene Steve Lukather en dat ze dat wel vaker deed omdat ze hem voor diezelfde Award had genomineerd en hij nog wat vraagjes had.

De dag dat Chris Squire (Yes) met een limo voor mijn deur stond. 'Heb je zin om mee te gaan stappen?'

De dag dat Brian May, Ronnie James Dio en Lou Gramm bij een optreden in The Roxy in Los Angeles kwamen kijken?

Prachtige verhalen en niks mis mee, maar waarom voel ik me dan nét zo prettig op de dag dat een wildvreemde mij groet, de buren een lekker zelf gebakken stukje taart komen brengen, de zon eens langer dan een uurtje schijnt, ik in alle vrijheid mijn dagelijkse wandeling maak (om in conditie te blijven. Dát wel…) of als er onverwacht iemand gezellig koffie komt drinken?

Ik neem hierbij (voorlopig?) afscheid van de trouwe lezers en wens iedereen toe dat jullie ook veel 'Dagen dat...' verhalen mogen beleven. En dat zit em dus écht niet in groots en meeslepend maar in de kunst van het tevreden zijn en genieten van juist die kleine dingen. Adieu!