Partijen Westerveld leveren kandidaten aan voor verkiezingen

Diever - Zes weken voor de gemeenteraadsverkiezingen weten ook de inwoners van Westerveld op wie zij 21 maart kunnen stemmen. De politieke partijen hebben maandag hun kandidatenlijsten ingeleverd.

In aanwezigheid van een groot aantal kandidaten en partijleden stond Progressief Westerveld maandagochtend op de stoep van het gemeentehuis in Diever. Onder aanvoering van de nieuwe lijsttrekker Anke Oosterhuis uit Wapserveen werd een lijst met 34 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ingeleverd. Direct bij het openen van het gemeentehuis stonden de kandidaten op de stoep. ‘Het is bijna symbolisch’, zo zei Oosterhuis. ‘We zijn er letterlijk en figuurlijk vroeg bij. De boel mag in deze mooie gemeente wel weer een beetje wakker worden geschud.’

Frisse wind

Progressief Westerveld hoopt dat er na 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen én het begin van de lente, een frisse wind in Westerveld gaat waaien. De partij viel vier jaar geleden bij de coalitie en wil graag terug in het college. ‘We willen de bewoners meer gaan betrekken bij het beleid, echte zeggenschap geven over hun omgeving en waar het geld aan besteed moet worden. Samen met bewoners optrekken tegen de gaswinning of tegen laagvliegende vliegtuigen uit Lelystad. Maar we willen dat de gemeente ook meer waardering toont voor vrijwilligers en mantelzorgers. We zijn niet alleen de mooiste gemeente van Nederland, er wordt hier in Westerveld ook zo ontzettend veel voor elkaar gedaan. Er kan hier veel meer dan je denkt’, aldus de enthousiaste lijsttrekster van Lijst 1.

Manifestatie

Nu de lijsten ingediend zijn kan de campagne losbarsten. Progressief Westerveld is er klaar voor. De inwoners van Westerveld ontvangen binnenkort ‘Vergezicht’, een kleurrijk magazine met verhalen over de kandidaten en politieke uitdagingen. De partij houdt zaterdag 10 maart een feestelijke manifestatie in ontmoetingscentrum de Veldkei in Havelte. ‘Daar willen we laten zien en horen wat voor een prachtige initiatieven er allemaal in Westerveld zijn’, aldus Oosterhuis.

Buiten college

In Westerveld nemen op 21 maart zes politieke partijen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is één partij minder dan in 2014. Naast Progressief Westerveld (PW) kunnen de inwoners hum stem uitbrengen op VVD, CDA, PvdA, Gemeentebelangen en DSSW/Sterk Westerveld. De laatste partij bestond in 2014 nog uit twee afzonderlijke partijen. PW kreeg tijdens de laatste verkiezingen de meeste stemmen, maar viel toch buiten het college. VVD, CDA en PvdA die ook allen 3 zetels in de gemeenteraad veroverden, vonden elkaar in de onderhandelingen. Met een minieme meerderheid (9 tegen 8 zetels) gingen zij uiteindelijk samen verder.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!