Verkiezingsstrijd nu echt van start

Ruinen - De verkiezingsstrijd gaat volgende week pas echt ontbranden in de gemeente De Wolden. Met meerdere debatten gaat het spel op de wagen en kunnen de kiezers zich een mening vormen.

Het begint dinsdag 6 maart met een debat bij RTV Drenthe in Assen. Dat is tussen 17.15 en 18.00 uur rechtstreeks te volgen. Het echte werk begint een dag later in de eigen gemeente. Het Ondernemersplatform De Wolden organiseert samen met Ondernemend Ruinen en Dorpsbelangen Ruinen een verkiezingsdebat. In buitencentrum De Poort komen alle partijen aan bod in een debat onder leiding van Serge Vinkenvleugel van RTV Drenthe. De organisatie verwacht een hoge opkomst van de ondernemers, die aan de hand van stellingen hun vragen op de partijen af kunnen vuren. Aanvang 20.00 uur.

Streekradio

De strijd gaat zaterdag 10 maart verder in de studio van Streekradio in Zuidwolde. Daar wordt het traditionele verkiezingsdebat gehouden, dat uiteraard ook uitgezonden wordt op radio en televisie. Op dinsdag 13 maart verder met een debat dat georganiseerd wordt door de Jongerenraad. Het wordt een speeddateavond met de gemeenteraad. Jongeren kunnen op deze avond erachter komen wie hun lover of loser is van de raad, zoals ze dat zelf noemen. ‘Speeddaten, like-dislike en 1 vs 1 battles’, aldus de Jongerenraad. Het speeddaten is in Uitgaanscentrum De Klok in Ruinerwold vanaf 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Vervoer hoeft geen probleem te zijn. ‘Carpoolen met een raadslid uit de omgeving wordt geregeld.’ Burgemeester Roger de Groot heeft al aangegeven ook plaats te hebben in zijn auto.

Op donderdag 15 maart staat voor De Wolden het slotdebat alweer gepland in het gemeentehuis. Vanaf 19.30 uur leidt Roderik van Grieken van het Nationaal Debatinstituut het debat in de raadzaal.

Partijen als VVD, CDA en D66 hebben ook aparte bijeenkomsten op de agenda staan.

Uitslagenavond

Op woensdag 21 maart kunnen de inwoners stemmen, ’s avonds is er een uitslagenavond in het gemeentehuis, waar de voorlopige uitslag bekend wordt gemaakt. De definitieve verkiezingsuitslag wordt vrijdag 23 maart bekendgemaakt, 27 maart is het afscheid van de oude raad en op 29 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.