ChristenUnie bezoekt Rouveen Kaasspecialiteiten

Rouveen - Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie heeft gisteren een bezoek gebracht aan Rouveen. Samen met de fractie van ChristenUnie Staphorst heeft ze een rondleiding gehad bij Rouveen Kaasspecialiteiten.

Wereldwijd wordt er kaas uit Rouveen geconsumeerd, zoals zwarte kaas Black Lemon en koosjere kaas voor Israël. Tijdens de rondleiding liet directeur Klaas Hokse het proces van de kaasproductie zien, van begin tot eind.

‘Rouveen Kaasspecialiteiten is een waardevol bedrijf voor onze gemeente’, zegt lijsttrekker van CU Staphorst, Alwin Mussche. ‘Het zorgt voor veel werkgelegenheid. Daarnaast zijn we er trots op dat in vrijwel de hele wereld kaas uit onze gemeente wordt verkocht.’

Klederdracht

Carla Dik-Faber is geen onbekende in de gemeente Staphorst. Tijdens Prinsjesdag droeg ze kleding van Staphorster klederdrachtstoffen om aandacht te vragen voor de cultuur. Dit was ontworpen door de Rouveense coupeuse Roelie van Dijk. Het bezoek van Carla Dik-Faber werd dinsdag afgesloten met een lunch bij de familie Van Dijk.