Half miljoen extra nodig voor dorpshuis en sportzaal Diever

Diever - De nieuwbouw van een dorpshuis- en sportaccommodatie in Diever valt bijna een half miljoen euro duurder uit dan verwacht. De gemeenteraad stelde eerder 1.460.000 euro beschikbaar voor het vervangen van het Dingspilhuus, maar naar nu blijkt is dat veel te weinig.

In een extra vergadering komende dinsdag wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met een extra krediet van 484.000 euro.

Er wordt al meer dan twintig jaar gepraat over de vervanging van het Dingspilhuus in Diever. Na jarenlang gesteggel en vele plannen en colleges van B en W verder, leek een nieuwbouwvariant van het dorpshuis en de sportzaal in combinatie met scholengemeenschap Stad en Esch de uiteindelijke oplossing. Nu er weer een half miljoen euro bij moet, is het maar de vraag of de gemeenteraad van Westerveld bereid is om zomaar een half miljoen euro extra op te hoesten.

Dat de plannen duurder uitvallen, heeft te maken met de opgelopen bouwkosten de afgelopen jaren. Na de economische crisis zijn die kosten flink hoger geworden. Daarnaast besloot de raad de nieuwe sporthal te vergroten, er een tribune in te bouwen en toegankelijk te maken voor gehandicapten. Meer faciliteiten dan in het eerste voorstel. Ook dat moet financieel mogelijk gemaakt worden.

De extra raadsvergadering begint dinsdag om 19.00 uur.