Jeugd geniet van Wampex (met VIDEO)

Vledder - Meer dan 170 jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar hebben dit jaar deelgenomen aan de Junior Wampex in Vledder.

Verdeeld over 29 teams verschenen de deelnemers aan de start van het evenement dat zaterdag in de namiddag van start ging. Het late tijdstip van aanvang betekende dat de tocht grotendeels in het donker volbracht moest worden door de jeugd. De deelnemers hadden gemiddeld tussen de 5 en 6 uur nodig om de avontuurlijke tocht over de 10 tot maximaal 13 kilometer met hindernissen en de veelal uitdagende opdrachten af te leggen.

Eindbestemming

De laatste ploeg bereikte de eindpost om kwart voor een ‘s nachts. De eindbestemming lag dit keer in Doldersum bij Grenzeloos en zo. Daar was het de hele avond een drukte van belang met bezoekers die de aankomende ploegen binnenhaalden en de enthousiaste verhalen van de deelnemers over de belevenissen onderweg aanhoorden.

Uitdagingen

Ook dit jaar waren de opdrachten onderweg weer heel divers. Van een klauterparcours, een spel met lasers en spiegels tot een klimnet, een voelopdracht en een bierkratten race. Op een van de vennetjes in het prachtige bos tussen Vledder en Doldersum moesten de deelnemers een stuk varen met een kano. Zeker in het donker was dat spannend, maar gelukkig is niemand in het ijskoude water terecht gekomen. Een aantal posten was aangemerkt als ‘kijkpost’. Veel ouders en andere belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om de deelnemers daar aan te moedigen.

Op een aantal auto’s met aanhangers na die op de modderige bospaden vast kwamen te zitten, verliep de Junior Wampex prima. En dankzij de inzet van bijna 50 vrijwilligers die bij de voorbereiding en tijdens de tocht hadden meegeholpen, kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd evenement.