Workshop Muziek op schoot in Bibliotheek Hasselt

Hasselt - Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen is goed voor de taalontwikkeling en versterkt de band tussen jonge kinderen en ouders. Niet alleen met voorlezen kun je vroeg beginnen, maar ook met het stimuleren van de muzikale ontwikkeling kan dat. Daarom is er tijdens de volgende Boekstart ochtend een workshop Muziek op Schoot.

Elke eerste woensdag van de maand is er een Boekstart ochtend. Op 4 april is de volgende en daarvoor hebben we Aletta Janssen van Muziekcentrum Zwartewaterland uitgenodigd een workshop Muziek op Schoot te geven. Want samen muziek maken is een feest voor kind en ouder!

Je kunt niet jong genoeg beginnen met het stimuleren van de muzikale ontwikkeling van je kind. Juist bij jonge kinderen zijn de hersenen extra sensitief. Er vindt een soort kruisbestuiving plaats in de hersengebieden die je gebruikt bij het ontdekken en maken van muziek, die niet alleen de muzikale, maar ook de spraak en de motorische ontwikkeling stimuleren. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan ritmegevoel, het ontdekken van verschillende aspecten van muziek, gaan we (beter) zingen en wordt de muzikale interactie tussen (groot)ouder/begeleider en kind gestimuleerd. Maar er is vooral heel veel plezier tijdens het zingen, bewegen en spelen op muziek en de instrumenten.

Muziek op schoot wordt geleid door Aletta Jansen van Muziekcentrum Zwartewaterland. Als geen ander weet zij welke positieve effecten muziek maken op kinderen heeft, door haar jarenlange ervaring met het geven van muzieklessen aan jonge kinderen.

De workshop is op woensdag 4 april van 10.20 – 11.00 uur en is voor ouders/verzorgers met kinderen van 1 tot 3 jaar. Vanaf 10.00 uur word je ontvangen met koffie of thee. Jongere of oudere kinderen mogen mee en worden onder andere met bibliotheekboeken vermaakt door medewerkers van de Bibliotheek. Deelname is gratis, maar in verband met het maximale aantal deelnemers, wordt reserveren aanbevolen.

De Boekstart ochtend is elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur in Bibliotheek Hasselt. En zijn voor ouders/verzorgers van kinderen van nul tot vier jaar. Soms is er een workshop of geven kenners tips en trucs. Op andere ochtenden kan er onder het genot van een kopje koffie of thee met andere ouders van gedachten gewisseld worden.

Reserveren voor de workshop Muziek op schoot kan via www.bibliotheekzwartewaterland.nl of via je Bibliotheek.