ChristenUnie voert campagne met Arabische en Perzische flyers

Meppel - De ChristenUnie Meppel heeft, na eenvoudig Nederlands en Arabisch, nu ook een Perzisch verkiezingsprogramma.

De flyer is vertaald in het Perzisch, vooral voor inwoners die Farsi spreken, zoals Iraniër en Afghanen. De partij hoopt op deze laagdrempelige wijze meer kiezers te bereiken.

Lijsttrekker Gert Stam bood onlangs een exemplaar van de Perzische flyer aan Roya Samadani aan, die acht jaar geleden naar Nederland kwam. Zij vluchtte met haar ouders en zus uit Iran en kwam enkele jaren terug, na enige omzwervingen, in Meppel terecht. Zij studeert informatica aan het Deltion College in Zwolle en haar man Ahmad heeft een eigen bedrijfje voor controles van technische installaties. Samen hebben ze een mooie plek gevonden in een flat in de Haveltermade.

Stam vindt het paar een mooi voorbeeld van goede integratie.‘We hebben de flyer niet geschreven om mensen te ontmoedigen Nederlands te leren. Met deze Perzische versie gunnen we de lezers een blik op onze ideeën in hun eigen taal’, licht Stam toe.

‘Het jonge gezin van Roya heeft deze folder ook niet nodig, want zij spreken in huis samen zoveel mogelijk en goed Nederlands. Wij hopen dat de folder juist hun integratie en dat van hun landgenoten hier bevordert, omdat ze nu laagdrempelig met de Meppeler politiek geconfronteerd worden’. Roya mag nu, na enkele jaren verblijf in Nederland, voor het eerst stemmen, haar man moet nog enkele jaren wachten voor hij kiesgerechtigd is.