Leerlingen Prins Mauritsschool bakken en eten pannenkoeken in De Schiphorst

Staphorst - Groep 5 van de Prins Mauritsschool in Staphorst ging vrijdag naar De Schiphorst in Meppel om samen met de bewoners lekker pannenkoeken te bakken en daarna natuurlijk op te eten.

Niet voor niks: het was vrijdag namelijk Nationale Pannenkoekenbakdag. Lekker, gezellig en ook educatief verantwoord, want de kinderen leren met senioren om te gaan en samen te werken. Ook de senioren genoten van ‘jonge spul’. Samen lekker kokkerellen om daarna samen te eten.

Buurvrouw

24 Leerlingen vertrokken vrijdag naar Meppel voor een letterlijk en figuurlijk heerlijk ochtendje. Een buurvrouw van de school werkt in De Schiphorst. De contacten tussen de school en lopen via de buurvrouw. De Schiphorst is een verpleeghuis voor gespecialiseerde zorg aan mensen met dementie.

Vrijdag was het voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekdag. De dag dat basisschoolleerlingen in het het hele land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. ‘Gewoon, omdat onze opa's en oma's best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden.’

Dit jaar deden er 250 scholen mee aan het bakken voor ouderen. Het begon in 2007 met zo'n zestig deelnemende scholen.