Drukbezocht slotdebat in Ogterop

Meppel - In Schouwburg Ogterop kruisten de lijsttrekkers in Meppel gisteravond voor het laatst de degens voordat de kiezer morgen zijn stem mag uitbrengen voor de gemeenteraad. De belangstelling was groot. De Engelenbank kon de toestroom niet aan.

Diverse burgers en aanhangers van politieke partijen zagen de deur van de bovenzaal voor hun neus sluiten. In verband met strenge veiligheidsvoorschriften kon directeur Wybrich Kaastra van Ogterop geen uitzondering maken. Voor ’t eerst werd het slotdebat live uitgezonden op RTV Meppel.

Naar aanleiding van ter plekke uitgesproken columns gingen de lijsttrekkers met elkaar in debat. Er werd gesproken over de thema’s evenementen (column Gino Spijkerman), inclusieve stad (Hayat El Mahjoubi), toerisme (Jos Wijland), sport (Edwin Koelink), jeugd (Lars Krale), ondernemen (Henrico ten Brink), zorg en Wmo (Annet Stekelenburg) en veranderend samenspel tussen overheid en burgers. In verband met tijdgebrek werd de inleiding van het laatste onderwerp, die zou worden voorgedragen door gesprekleider van de avond Ton Henzen, uit het programma geschrapt.

Op de slotvraag van Ton Henzen aan de zaal of iemand aan de hand van het debat zijn keuze voor de gemeenteraadverkiezingen had gewijzigd, bleven de handen naar beneden. Toch waren er diverse onderwerpen waarover de lijsttrekkers van de VVD, SterkMeppel, CDA, GroenLinks, ChristenUnie, D66, PvdA en ChristenUnie elkaar niet konden vinden. Om de komende raadsperiode tot besluiten te komen, zullen de fracties over onder meer de (verkeers)inrichting van de binnenstad, subsidieregels, het evenementenbeleid en cultuur nader tot elkaar moeten komen.

Morgen is eerst het woord aan de kiezers. Zij bepalen hoe de nieuwe politieke verhoudingen in de gemeente Meppel voor de komende vier jaar komen te liggen. Vanaf 22.00 uur is er in het Stadhuis een uitslagenavond.