Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Eerste olifantje geboren!

Op Tweede Paasdag ging al vroeg de telefoon bij ons. Het allereerste babyolifantje in Wildlands was die nacht geboren! Het kalf stond al stevig op de poten toen de dierverzorger die ochtend in de stal kwam en ook de moeder maakte een gezonde indruk. Goed nieuws en dus tijd voor Hanneke om als persvoorlichter in actie te komen.

Eenmaal in Wildlands is het dan zaak om zo snel mogelijk aan informatie te komen: weten we al wat het geslacht is, wat het tijdstip is van geboorte, hoe reageert de rest van de kudde, zijn de dieren direct te zien voor de gasten etc.? En belangrijker nog: kunnen we een mooie foto maken voor bij het persbericht? Met assistentie van de dierverzorgers lukte het om al rond 9 uur die ochtend een bericht naar de media te versturen en toen kon ook het bericht op de website en social media geplaatst worden.

De bezoekers die vanaf tien uur het park bezoeken kunnen direct op kraamvisite bij de olifantenkudde. Soms moeten ze wel wat moeite doen om het pasgeboren mannetje (want daar waren we inmiddels achter) te zien tussen de poten van de beschermende moeder en tantes. Maar zodra het kalfje te zien is, is iedereen spontaan verliefd; de oohs en aahs zijn dan ook rondom het verblijf veelvuldig te horen.

Ook de media pakt dit leuke nieuws massaal op. De geboorte en eerste beelden van het jong en de kudde zijn overal te zien. Van uiteraard de regionale media tot aan de nationale media: de olifanten zitten in het NOS Jeugdjournaal, in de Telegraaf, zijn afsluiter die dag van 5 Uur Live op RTL en zelfs Omrop Fryslan stuurt een verslaggever. Een drukke dag, maar wel een om met een grote lach op terug te kijken!

Ondertussen houdt de tweede aanstaande olifantenmoeder zich dapper staande; ook voor haar worden de loodjes steeds zwaarder.