Reestoord krijgt training van Olga Commandeur

Meppel - Medewerkers en vrijwilligers van Reestoord in Meppel hebben de ‘Train de Trainer’-cursus gevolgd, een workshop gegeven door Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging.

Deelnemers hebben geleerd hoe belangrijk bewegen is en dat dit een positief op lichaam en brein heeft, maar ze hebben vooral geleerd hoe ze deze boodschap met bijbehorende oefeningen kunnen overbrengen aan de ouderen op een spelende manier. Daarnaast leerden de deelnemers om out-of-the-box te denken, door naast de beweging toestellen ook andere zaken zoals touwen, ballen en elastiek te gebruiken.

Sinds september heeft Reestoord een ‘beweegtuin’. Hierin staan een aantal fitness-toestellen, waar de bewoners van Reestoord en de omwonenden uit de buurt gebruik van kunnen maken.

Vooral het sociale aspect is voor ouderen een belangrijke stimulans om in beweging te komen. Olga Commandeur geeft aan dat spelend trainen het mogelijk maakt om het lichaam ‘op een vrije manier’ te trainen op kracht, balans en coördinatie. ‘Spelen we niet meer omdat we oud worden of worden we oud, omdat we niet meer spelen?’