Volle zaal voor duurzaam Staphorst

Staphorst - Een volle bak gisteravond in Zaal Spoorzicht bij de eerste van twee informatieavonden die de Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst houdt over haar windplan voor de gemeente: 100 procent coöperatieve windenergie.

Als de molens er dan toch moeten komen, dat moet van de provincie, dan graag op deze manier zodat wij er allemaal van mee kunnen profiteren, vindt Wij Duurzaam Staphorst.

Gisteravond hoorden 150 belangstellenden hoe ze lid kunnen worden en dus mee kunnen doen. Lid worden kost 10 euro per jaar. Er zijn nu al rond de negentig leden. Financieel participeren kost meer.

Wij Duurzaam Staphorst mikt op twee locaties: ten oosten van Rouveen en ten zuidoosten van Staphorst. Er zijn meer initiatieven om vier molens te plaatsen, vier om precies te zien. Wij Duurzaam Staphorst denkt door de 100 procent coöperatieve gedachte een goede kans te maken.

‘Wij hebben de lasten, maar ook de lusten en die willen we in Staphorst houden’, aldus een van de presentatoren van de avond en lid van de werkgroep van Wij Duurzaam Staphorst, Piet la Roi. ‘Ze komen er toch, dan moeten wij er zelf ook van profiteren.’ Vanavond is er nog een infoavond.