Archief Meppeler Courant is digitaal doorzoekbaar

Meppel - Alle uitgaven van de Meppeler Courant van 1846 tot 2015 zijn digitaal te doorzoeken en te lezen via MeppelerCourant.nl/archief. Artikelen vanaf januari 2018 zijn beschikbaar via www.dekrantvantoen.nl

Dit is mogelijk doordat de papieren kranten met medewerking van het Drents Archief in Assen zijn gedigitaliseerd. Vervolgens zijn de scans door medewerkers van Boom zelf doorzoekbaar gemaakt op trefwoorden. 

Niet perfect

Omdat de scans zijn gemaakt van de oude exemplaren die ingebonden zijn, zijn helaas niet alle beelden even goed leesbaar. Het zoeken op trefwoord is ook nog niet ideaal. In de 175 jaar dat de Meppeler verschijnt zijn er veel spellingswijzigingen geweest. Dat bemoeilijkt het zoeken sterk. Wel zijn de pagina's te downloaden. Zo kun je bijvoorbeeld de voorpagina van je geboortedag opzoeken en downloaden. (Let op: de Meppeler Courant verschijnt alleen op maandag, woensdag en vrijdag).  

De Krant van Toen

Vanaf januari 2018 zijn de kranten ook te lezen via www.dekrantvantoen.nl. De allernieuwste kranten staan niet op deze website. Immers, de Meppeler Courant is een abonnementenkrant en daarom niet voor iedereen gratis te lezen. Pas als een krant een maand oud is, is deze op de site voor iedereen beschikbaar.

E-paper

Abonnees kunnen natuurlijk wel direct de actuele digitale versie van de papieren krant lezen. Dat kan via de e-paper. Daar zijn alle kranten vanaf half 2018 als bladerbaar exemplaar te lezen. 

www.175jaarmc.nl/archief  en www.dekrantvantoen.nl en e-paper.