Reggersoord viert 50 jarig bestaan

Vrijdag bestond Reggersoord in Meppel 50 jaar. Op 30 april is het feest voor de bewoners. Vrijdag was er een bijeenkomst met een officieel tintje. Burgemeester Richard Korteland opende een fotoexpositie over 50 jaar Reggersoord.

De expositie blijft te zien tot 30 april. Reggersoord was in 1968 het eerste verpleeghuis voor langdurig zieken in Drenthe, met 160 bedden. Het was in die tijd een uniek medisch centrum. In 1980 is de dagbehandeling er bij gekomen, die nog altijd op de begane grond te vinden is. Op dit moment heeft Reggersoord 26 bewoners en 40 revalidanten. Een deel van de bewoners is vorig jaar verhuisd naar Het Anker.

‘Hoewel het gebouw 50 jaar oud is, zijn de bewoners erg tevreden over hun verblijf en zeker ook over de zorg van de medewerkers’, aldus locatiemanager Yvonne de Ruiter. ‘En dat kan ik alleen maar beamen. Ook nu met het 50-jarig bestaan regelen ze naast hun drukke werkzaamheden de feestelijkheden, waarbij de bewoners voorop staan.’

Vrijdagmiddag was er een gezellige bijeenkomst voor de bewoners in de recreatiezaal van Reggersoord. In de loop van de middag was er een kort officieel gedeelte waarbij de burgemeester van Meppel de expositie over 50 jaar Reggersoord opende. De recreatiezaal was sfeervol versierd en entertainer Gerrit de Braber wist al gauw de stemming er in te brengen met zijn keybord. Voor de bewoners was er koffie met gebak en waren er drankjes en hapjes.