Wethouder Bart Jaspers Faijer beschikbaar als kandidaat-wethouder in Ommen

Staphorst - De kans is redelijk groot dat Bart Jaspers Faijer, nu wethouder in Staphorst, naar Ommen gaat om daar wethouder te worden.

Als dat gebeurt is Alwin Mussche, fractievoorzitter van de CU in Staphorst, de kandidaat-wethouder in Staphorst.

Jaspers Faijer is sinds vier jaar wethouder in Staphorst en hij is ook beschikbaar voor een nieuwe termijn in deze gemeente. De CU neemt vrijwel zeker zitting in het college in Staphorst. De partij boekte een historische zege en ging van vier naar vijf zetels.

Uitdaging

Onlangs vroeg de ChristenUnie in Ommen Jaspers Faijer of hij zich kandidaat wil stellen als wethouder in deze gemeente.

Over deze nieuwe uitdaging is goed overleg geweest met het bestuur en de fractie in Staphorst. Hierin is gesproken over de belangrijke en waardevolle positie die hij namens de ChristenUnie inneemt binnen het huidige bestuur van Staphorst.

Daarnaast is ook gesproken over zijn persoonlijke ambities en nieuwe uitdaging. Bart Jaspers Faijer heeft besloten zich ook beschikbaar te stellen als kandidaat-wethouder in Ommen.

Voor de ChristenUnie Staphorst betekent dit dat er een andere wethouderskandidaat naar voren geschoven wordt als deze situatie zich voordoet. Alwin Mussche (32) is dan de kandidaat- wethouder. Hij leidt de fractie sinds medio vorig jaar.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!