Voorzet
Door Flip Vellinga

De nieuwe rol van Bé Veen

Het blijft wennen om op zaterdagmiddag een tweet voorbij te zien komen van Bé Veen in zijn huidige rol als voorzitter van ZZVV.

'Vandaag een ZZVV gezien zoals ik ze graag zie. Vechtend voor elke bal. Proficiat met de overwinning op Hoogeveen mannen’, twitterde de preses van de zaterdagclub uit Zuidwolde, na de even knappe als verrassende 1-0 zege op de koploper.

Uithangbord

Gedurende vele seizoenen was Bé Veen het uithangbord van de vv Staphorst. Hij maakte de gloriejaren van dichtbij mee en is nog steeds een graag geziene gast op sportpark Het Noorderslag bij thuiswedstrijden van de zaterdaghoofdklasser.

Staphorst zit voor altijd in zijn hart, wat veel zegt over het karakter van de ruimdenkende Groninger, die een mooier afscheid had verdiend na zijn bestuursperiode, maar zich niet laat leiden door sentimenten.

Hij heeft het boek niet teleurgesteld dichtgeslagen en blijft – bijvoorbeeld als scheidsrechter bij jeugdwedstrijden - meeschrijven aan nieuwe hoofdstukken. Loyaliteit geeft immers zo veel meer voldoening dan rancune.

Gezonde ambitie

Intussen heeft hij zich vol overgave op het avontuur in Zuidwolde gestort en ook dáár heeft hij snel zijn draai gevonden.

Veen past bij deze vereniging, die graag de weg omhoog wil inslaan en met hem een no-nonsensebestuurder in huis heeft gehaald, die de lat hoog legt en weet hoe de voetbalwereld in elkaar steekt.

Met de aanstelling van Rick Mulder als nieuwe hoofdtrainer geeft ZZVV blijk van een gezonde ambitie. De 45-jarige Hoogevener werkte in de jeugdopleidingen van FC Emmen en FC Groningen, en deed als hoofdtrainer ervaring op bij de vrouwen van SC Heerenveen en de eerste teams van Avereest en vv Havelte. Spelers prijzen hem om zijn trainingen, visie en duidelijkheid.

De vraag is nu met welke selectie hij straks aan het seizoen kan beginnen. Bij ZZVV lopen spelers rond, die zich elk jaar in de belangstelling van hoger spelende clubs uit de regio mogen verheugen. Er is de club veel aan gelegen om de huidige spelersgroep intact te houden en waar mogelijk te versterken.

De terugkeer van Joël Huiskes, die de afgelopen seizoenen voor zondaghoofdklasser MSC-Amslod uitkwam, is een eerste stap in de goede richting.

Essentieel belang

Veen weet dat er in meerdere opzichten voorwaarden moeten worden gecreëerd, die het mogelijk maken om door te groeien als vereniging. Alles draait om voetbal, maar ook de mensen die zich met commerciële zaken bezighouden, zijn van essentieel belang voor de toekomst van de club.

Met Bé Veen aan het roer gaat ZZVV een interessante tijd tegemoet. Het is niet reëel om de situatie in Zuidwolde te vergelijken met het moment van instappen in Staphorst, maar dat er onder zijn leiding mooie dingen kunnen ontstaan, lijdt geen twijfel.

En dus zien we de komende maanden met veel belangstelling de tweets van de voorzitter tegemoet.