MainStage: het vlaggenschip van Retropop

Emmen - Ieder jaar verrast Retropop weer met een uitgebreide en uitgekiende line-up. De MainStage is het kroonjuweel van het festival, het vlaggenschip bezet door grote acts uit binnen- en buitenland uit de afgelopen 50 jaar popmuziek. Retropop rolt dit jaar de rode loper uit voor deze vijf toppers.

Bryan Ferry

Bryan Ferry (72) is bekend als zanger en songschrijver van de Engelse band Roxy Music, die in de jaren zeventig en tachtig grote hits scoorde met onder meer 'Love is the drug', 'Angel eyes', 'Dance away', de John Lennon-cover 'Jealous Guy' en 'Avalon'. Als soloartiest scoorde Ferry in Nederland een grote hit met zijn versies van 'Let's stick together' en 'The price of love'. Dit jaar komt hij opnieuw naar Nederland. Naast een uitverkochte show in AFAS Live is hij tevens de hoofdact van Retropop.

Bryan Ferry speelt op de MainStage van 23.45 tot 01.00 uur.

Anastacia

De grootste successen van Anastacia dateren van vijftien jaar geleden, maar wie weet dat de zangeres vorig jaar haar inmiddels zevende album uitbracht? Zij heeft jaren van ups en downs achter de rug, maar doet nog graag waar ze het beste in is: een show van formaat neerzetten. Natuurlijk komen ook op Retropop haar grootste hits ‘I’m outta love’, ‘Paid my dues’ en ‘Left outside alone’ voorbij. Een pittige mengelmoes van rock, pop en soul, natuurlijk met haar dijk van een stem.

Anastacia speelt op de MainStage van 21.25 tot 22.25 uur.

Bananarama

Bananarama ontstond in 1979. Nadat het trio eerst in Londen af en toe meezong met Iggy Pop en The Jam, ging de groep zelf muziek opnemen. Zo scoorde zij hits als 'Venus' (in 1986 nummer 4 in de Nederlandse Top 40), 'Really Saying Something' en 'Robert DeNiro's Waiting'. Sara Dallin, Siobhan Fahey and Keren Woodward mogen zich na ruim veertig miljoen verkochte platen de ‘biggest girl band of the 80’s’ noemen. Het optreden van Bananarama op Retropop is het enige dit jaar in Nederland én het eerste concert ooit in de originele bezetting.

Bananarama speelt op de MainStage van 16.45 tot 17.45 uur.

The Orchestra

In The Orchestra spelen leden van Electric Light Orchestra: de hitmachine uit de jaren zeventig en tachtig, bekend van ‘Livin’ Thing’, ‘Rock ’n Roll Is King’ en ‘Don’t Bring Me Down’. Het zestal doet die succesvolle tijden herleven en dat kan dankzij bandleden die in de succesvolle gloriejaren van ELO het geluid mede bepaalden, zoals toetsenist Louis Clark en violist Mik Kaminski. De groep zorgt op Retropop voor een gegarandeerd uurtje meezingen in de vroege avond.

The Orchestra speelt op de MainStage van 19.05 tot 20.05 uur.

Chef’ Special

De ‘cheffies’ waren de afgelopen jaren niet weg te denken van de festivals en de concertpodia. Pakkende, feestelijke en voor dansbare pop met zanger Joshua Nolet in de hoofdrol. Overal ging het publiek voor de bijl tijdens ‘Try again’, ‘In your arms’ en natuurlijk ‘Amigo’, tot in het buitenland aan toe. Zo deed de band een Amerikaanse tour met Twenty One Pilots. Chef’ Special opent de Retropop-zaterdag en heeft zelfs een Drent in de gelederen: bassist Jan Derks komt uit Hoogeveen.

Chef’ Special speelt op de MainStage van 14.25 tot 15.25 uur.

Kaartverkoop

Het festivalterrein biedt vrijdag 8 juni ruimte aan 10.000 bezoekers, terwijl een dag later maximaal 20.000 muziekliefhebbers de poorten kunnen passeren. Zowel dagkaarten als passe-partouts en tickets voor overnachten op de Retropop Camping zijn te koop via www.retropop.nl en Ticketmaster.