Publiek vermaakte zich op ‘Koningsdagfestival’ Bleekerseiland (foto's)

Meppel - Het voornemen was om op Bleekerseiland een feest te creëren voor jong en oud. ‘Met de sfeer van een festival’, hoopte Nico Sieffers van het Oranjecomité al.

Uit de aanwezigheid van vele honderden piepjonge-, iets minder jonge- en oudere bezoekers en de geluiden van klinkende wijnglazen en akoestische muziek langs de grachten kan geconcludeerd worden dat dit doel is behaald.

Een meisje van een jaar of vier huppelt op haar roze sokjes voor haar ouders uit, richting de kinderactiviteiten. Ze zingt zachtjes een zelfverzonnen liedje. ‘Springkussen, springkussen. Ik ga naar het springkussen’. Zonder dat ze het in de gaten heeft, tovert ze een lach op de gezichten van voorbijgangers. Sommigen kijken nog even om, om te zien hoe ze met een aanloop tussen de andere kinderen op het luchtkussen springt.

De ouders van het meisje vinden een plekje op het terras aan de Stoombootkade. Hier kunnen ze genieten van de verse hapjes, frisse drankjes en heel af en toe van het zonnetje. De kinderen lijken zich ondertussen ook opperbest te vermaken op het ‘Koningsdagfestival’ op Bleekerseiland.

‘En dat is precies wat we wilden neerzetten’, zegt Nico Sieffers. De voorzitter van het Oranjecomité is natuurlijk zelf ook van de partij op “zijn” feestje in Meppel. ‘Alles verloopt goed en het is erg gezellig in de stad’, lacht hij trots. ‘Op Bleekerseiland is het ook lekker druk. We kunnen het wel een succes noemen, denk ik.’