Pinkenpop wil kleinschalig blijven

Ansen - Na het grote succes van voorgaande jaren vindt dit jaar alweer de derde editie van het Pinkenpop festival plaats. Het muziekfestival, dat vermaak biedt aan jong en oud, vindt zaterdag 12 mei plaats in een grotere tent dan vorig jaar.

Pinkenpop staat bekend om haar brede muzikale omlijsting en ook in 2018 is dit niet anders. Zo start het festival deze editie met de band Join the Wolf Pack. Deze band is een initiatief van Roland Brons en het vervolg op Brons’ eerdere muzikale activiteiten met oud-leden van The Wild Romance. Vervolgens zorgt de band Acting the Maggot voor opzwepende Ierse songs van bijvoorbeeld The Dubliners, The Pogues en Flogging Molly.

Countrykarakter

Na de Ierse songs van Acting the Maggot is het tijd voor The Hillbilly Moonshiners. Deze Bluegrassband heeft al verschillende grote festivals op haar naam staan, zoals het Hongaarse Sziget en Paaspop, en geeft bekende nummers een echt countrykarakter. Het festival wordt dit jaar spectaculair afgesloten met een stevig stukje rock door de lokale band Dirty Dog. Naast deze prachtige bands heeft de organisatie dit jaar ook het Ruunder Basalt weten te strikken. Dit mannenkoor gaat zorgen voor de muzikale invulling tijdens een aantal pauzes van de bands.

Naast de muzikale omlijsting biedt het festival vermaak voor jong en oud. Zo is er voor de jonge festivalgangers een blagenparadijs met veel vertier en kan de wat oudere festivalganger zich vermaken in de beeldentuin. Daar kan men genieten van een expositie van prachtige kunst, waarbij de organisatie zich heeft laten inspireren door verschillende grote kunstenaars. Daarnaast wordt er ook deze editie aan de inwendige mens gedacht en zal de kermis zeker niet ontbreken.

Ietsje groter

Jostein Borrel is samen met zijn medeorganisatoren erg blij met het feit dat het festival weer ietsje groter is geworden. ‘We hebben meer bands, maar moeten wel kleinschalig blijven’, vindt Borrel. Vorig jaar waren er zo’n 350 bezoekers en dat vinden ze in Ansen een mooi aantal. Ietsje meer mag en dat kan maar zo gebeuren. ‘De kaartverkoop loopt goed, daar zijn we blij mee.’ Er gaat dit jaar geen taxi heen en weer tussen Ruinen en Ansen. ‘Daar werd vorig jaar maar weinig gebruik van gemaakt, wie na afloop naar huis wil, kan zelf een taxi regelen.’

Uiteraard is er tijdens het festival nog veel meer te zien en te beleven. Iedereen kan dit zelf ervaren zaterdag 12 mei vanaf 15.00 uur tot 00.30 uur op het festivalterrein Ruinderdijk 21 in Ansen. Kaarten zijn nog via de voorverkoop beschikbaar, zie: www.pinkenpop.nl of via tickets@pinkenpop.nl