Mas Boom treedt na 35 jaar terug als holdingdirecteur van Koninklijke Boom uitgevers

Meppel – Mas Boom (61) treedt met ingang van 1 november terug als holdingdirecteur van Koninklijke Boom uitgevers. Op die datum is het precies 35 jaar geleden dat hij zijn loopbaan bij Boom uitgevers begon.

Voor die tijd had hij na zijn studie rechten ervaring opgedaan bij uitgevers in de Verenigde Staten en Canada.

De eerste jaren was Mas Boom naast zijn vader John Boom werkzaam als directiesecretaris. Vanaf 1987 was hij directeur van toen nog Boom Pers Courantenuitgeverij. In 1992 volgde de benoeming tot holdingdirecteur. Samen met zijn jongere broer John en Jurr van Dalen, daarna Ineke Lip, had hij de algehele leiding over het familiebedrijf dat in 2016 zijn 175-jarig bestaan vierde. Vorig jaar werd de leiding versterkt met Arjen Holl die onder meer leiding geeft aan de vanaf volgende week aan de Stationsweg gevestigde uitgeverij Edu’ Actief.

Uitgeefexpertise is aanwezig

Boom uitgevers Nieuwsmedia werd medio vorig jaar verkocht aan de Noordelijke Dagblad Combinatie. Boom ging verder als uitgever van leermiddelen en werken voor de wetenschappelijke en professionele markt. In goed overleg besloot Mas Boom na deze veranderingen in het bedrijf een stap terug te doen. ‘De uitgeefexpertise die nodig is voor het bedrijf is voor de komende jaren in de gehele organisatie volop aanwezig.’

De kennis en ervaring die hij de afgelopen decennia heeft opgedaan, kan hij na zijn terugtreden ook aanwenden bij andere bedrijven en sectoren. ‘Voor mij biedt de toekomst vele uitdagingen.’ Voor Boom uitgevers blijft hij de vastgoed portefeuille  beheren en bepaalde projecten uitvoeren. Mas Boom zegt alle vertrouwen te hebben ‘in een vitale en invloedrijke toekomst van Koninklijke Boom uitgevers.

'35 fantastische jaren'

Hij kijkt in grote dankbaarheid en met een goed gevoel terug op ‘35 fantastische jaren in sociale- en economische voor- en tegenspoed. Samen met de collega’s zijn bergen werk verzet en steeds is de klant centraal gesteld, aldus de scheidende directeur.

Mas Boom heeft een groot aantal vernieuwingen in het bedrijf geïntroduceerd. Hij richtte onder andere Rebecca Radio op, bracht intern lijn in de organisatie en liet zich gelden als een sterk met zijn medewerkers meelevende directeur.

Mas Boom was onder andere voorzitter van de Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP), van de Bedrijvensociëteit A37 en van het bestuur van Engelgaarde. Hij is lid van de adviesraad van het Deltion College en extern deskundige voor de opleiding communicatie van de Hanzehogeschool. Verder is hij betrokken bij Beeldenpark De Havixhorst. Hij is lid van de denktank M20 en de Kamerheer van de koning in Drenthe. Mas Boom werd in november 2016 samen zijn broer John benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.