SteM stelt vragen over verkoop grond Molen de Weert

Meppel - De fractie van Sterk Meppel (SteM) heeft vragen aan het college gesteld over de verkoop van de grond en het pand van Stichting WelzijnMensenWerk (WMW) aan projectontwikkelaar RoodBlond uit Staphorst.

De projectontwikkelaar wil het pand van WMW afbreken en daar woningen gaan bouwen. Op social media veroorzaakt wordt op dit plan met verontwaardiging gereageerd, omdat inwoners bang zijn dat dit stukje Meppel volgebouwd wordt en de molen niet meer kan functioneren.

Rol gemeente

Hoewel de gemeente geen eigenaar van de grond is, wil de fractie van SteM weten of de gemeente Meppel wel een rol in deze verkoop heeft gehad. De fractie wil echter vooral weten of binnen de huidige bestemming woningbouw is toegestaan. Als dat mag welke (on)mogelijkheden het bestemmingsplan biedt.

Sterk Meppel wil ook weten of de regels voor een molenbiotoop van toepassing zijn en wat de consequenties voor de woningbouw dan zijn. Tot slot heeft de fractie de vraag gesteld of de buurtbewoners vanaf de start van het proces bij de planprocedure betrokken kunnen worden.

Het college moet deze vragen binnen 15 werkdagen beantwoorden.