Enthousiaste bewoners maken zich sterk voor Duurzaam Berggierslanden

Meppel - Andreas Hartman, Jannie Bloemert, Judith van Elderen, Herm Langendijk, Klaas Hummel, Gerhard Rinsma en Jan Meijer, presenteren op 28 mei hun plan: collectief zonnepanelen inkopen in Berggierslanden.

Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur in de kantine van hockeyvereniging MHV op Sportpark Koedijkslanden.

'In Berggierslanden valt nog veel energiewinst te halen. Goed voor het klimaat én voor de portemonnee. Een aantal enthousiaste bewoners is opgestaan om hier als Duurzaam Berggierslanden werk van te maken. Iedereen die interesse heeft in zonnepanelen is welkom. Inwoners die het lastig vinden om zonnepanelen te kopen en alles zelf uit te zoeken, willen wij graag ondersteunen. We hebben al heel wat voorwerk gedaan,” legt Andreas Hartman uit.

Het team wil vóór 2025 het gasgebruik in Berggierslanden laten dalen met 20% en ervoor zorgen dat de helft van de woningen zonnepanelen heeft.

Meer informatie

Hou voor meer informatie buurkracht.nl/berggierslanden in de gaten. Hier houdt het team buurtgenoten op de hoogte van zijn acties en activiteiten. Op deze site kunnen bewoners ook laten weten of ze bij de bijeenkomst aanwezig zijn (dit is niet verplicht, maar wel fijn voor de organisatie). Inwoners van Meppel die niet in Berggierslanden wonen en ook samen in hun buurt energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Alex de Ruiter via alex@buurkracht.nl.