Weer is geen spelbreker voor Oldtimer Festival Balkbrug

Balkbrug – Ondanks de grijze lucht en lage temperatuur is het toch gezellig druk op het Oldtimer Festival Balkbrug. Het terrein naast de Diamanthal staat helemaal vol met oude tractors, busjes, vrachtwagens en motoren terwijl er op het middenterrein een kleine streekmarkt wordt gehouden.

‘Als we kijken naar het aantal auto’s dat hier op de parkeerplaats staat hebben we al behoorlijk wat bezoekers op het terrein lopen’, zegt Frens van ’t Zand. Een aantal kan hij niet noemen, want het Oldtimer Festival heeft vanwege de vrije entree geen teller bij de ingang zitten. ‘Maar meestal is het op de zondag een heel stuk drukker dan op zaterdag’, weet Van ’t Zand nog toe te voegen.

Intussen loopt het publiek stapvoets langs alle geparkeerde oldtimers. Waar de een zich richt op het uiterlijk van de voertuigen is een ander juist veel meer geïnteresseerd in de techniek. Her en der gaat de motorkap open en wordt er enthousiast over de gebruikte techniek gesproken. Overal zitten eigenaren van oldtimers bij elkaar, want het festival is ook een jaarlijks treffen van veel oude bekenden. ‘Het wordt ieder jaar wel groter’, zegt Frens van ’t Zand. ‘Dit jaar merkten we dat veel deelnemers tot laat gewacht hebben om zich aan te melden. Dat kwam mede door het lange, koude voorjaar.’ Voor de organisatie was dat wel lastig omdat ze pas laat wisten wie er allemaal zouden komen en waar alle voertuigen geplaatst moesten worden. ‘Maar ook dat is weer gelukt’, zegt Frens.

Veel belangstelling is er ook voor de rondrit in de oude TET-bus. Deze rijdt een route rondom Balkbrug en doet dit jaar vooral De Ommerschans aan. Oud-fietsenmaker Koos Brouwer vertelt ondertussen de verhalen uit de omgeving. Zondag rijdt de bus nog om 11.00 en 13.00 uur. De kinderen vermaken zich ondertussen met onder meer een mini-trekkerslep, de springkussens en tal van andere activiteiten. Bij de stand van molen De Star ruikt het naar versgebakken pizza’s en daar maakt menigeen graag gebruik van. Het Oldtimer Festival Balkbrug is zondag nog gratis te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.