Belevingsvlucht Lelystad Airport op woensdag 30 mei

Regio - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat houdt op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop tot 21.30 uur) een belevingsvlucht. Deze vlucht is bedoeld om bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving te laten ervaren.

De route van de belevingsvlucht gaat ondermeer over het Vechtdal. Inwoners kunnen ervaringen naar aanleiding van de vlucht doorgeven via www.belevingsvlucht.nl.

Het vliegtuig (Boeing 737-800) vliegt alle routes van en naar Lelystad één keer. Dit betekent dat er drie maal over het Vechtdal gevlogen wordt. Naar verwachting komt het vliegtuig van Transavia voor het eerst tussen 15.45 en 16.15 uur over. Daarna vliegt het over tussen 17.00 en 17.30 uur en tenslotte tussen 17.45 tot 18.15 uur. Deze tijden zijn bij benadering.

Belevingsvlucht volgen

Iedereen kan de vlucht realtime volgen op www.belevingsvlucht.nl via de Flightradar24. Er wordt een link aangeboden waarmee de website van Flightradar24 wordt geladen. Het vliegtuig van de belevingsvlucht wordt hierbij automatisch gefilterd van alle andere vliegtuigen. Ook de app van Flightradar24 kan gebruikt worden om de vlucht te volgen. Het vluchtnummer is HV051 (callsign TRA51).

Doorgeven beleving

Tijdens en kort na de belevingsvlucht kunnen inwoners van het gebied ervaringen online doorgeven. Dit kan via een vragenlijst op de website van de belevingsvlucht. Deze online vragenlijst wordt uitgevoerd door Motivaction. De eerste resultaten worden snel na de belevingsvlucht bekend gemaakt.

Meetpunten

Munisense, het bureau dat de geluidmetingen gaat uitvoeren, meet het geluid op 11 locaties. In de gemeente Dalfsen wordt gemeten in de buurt van het gehucht Emmen, tussen Dalfsen en Zwolle. 


Gerelateerd nieuws