Motorrijders genieten van Pokerrun

Nieuwleusen - Het is zaterdag rond het middaguur een komen en gaan van motorijders bij de motorclub De Zweef aan de Bouwhuisweg in Nieuwleusen.

De bestuurders doen allemaal mee aan de Pokerrun, een toerrit die gaat van club naar club en waaraan door veertien verenigingen uit Overijssel en Drenthe wordt deelgenomen.

De deelnemers rijden naar eigen keuzen van plaats naar plaats en krijgen bij iedere club een stempel en een speelkaart in een dichte envelop. Die wordt aan het einde van de dag opengemaakt en de deelnemer met de hoogste haart wordt winnaar. Aan de picknicktafel waar het gesprek met organisator Alex Schuurman plaatsvindt, schuiven vijf leden van de motorclub uit Genemuiden aan. Allen met een groot bord nasi en een ei er op. ‘Het smaakt prima’, aldus de vijf.

‘Ieder jaar doen we mee’, vertelt Herman Visscher. Zelf heeft hij nu geen motor meer, maar hij gaat mee in de zijspan van Bert van de Berg die hem heeft gevraagd. Samen met zijn motorvrienden maken ze er en mooie dag van. Al op verschillende plekken hebben ze hun speelkaart opgehaald. Je moet naar minimaal vijf plaatsen. De groep is al in Kraggenburg, Steenwijk Staphorst en Meppel geweest maar de reis is nog niet ten einde. Hoe meer plekken je bezoekt des te meer kans op een prijs zo stelt De Stempel, maar daar is het ons niet om te doen.

Geld inzamelen

Alex Schuurman van de Nieuwleusen motorclub De Zweef een club die zich richt op klassieke motoren ‘Het is de zevende keer dat de Pokerrun tocht wordt gehouden. Het initiatief voor deze rit komt van de motorclub uit Hoogeveen waarvan de doelstelling is geld in te zamelen voor een goed doel. Verder is het de bedoeling om de onderlinge contacten tussen de verschillende motorclubs te verbeteren.’

Dat dit lukt blijkt uit de enthousiaste manier van het begroeten van de verschillende personen die bij het clubgebouw arriveren. ‘Wij gaan ieder jaar naar Nieuwleusen en eten daar een hapje’, aldus de Stempel.

Schuurman die samen met Anke Rumpf en Johan Knol de werkgroep vormt bij De Zweef over de pokerrun: ‘Naast de inschrijfgelden, sponsoring met donatie brengen alle verenigingen hun bijdragen in voor het goede doel. Vorig jaar was dat een bedrag van 4.500 euro en deden er 400 motorrijders mee. Er is gekozen voor een lokaal goed doel dat de deelnemers aanspreekt. Dit jaar is dat de stichting Vakantie Vreugd uit Beilen. De stichting houdt vakantiereizen voor gehandicapten. Aan het einde van de dag stond de steller bij De Zweef op precies 397 bezoekers.’

Alex Schuurman meldt dat aan de pokerrun ongeveer 450 deelnemers hebben meegedaan. Over het eindresultaat kan hij nog niets melden. Alle clubs moeten hun resultaten nog inleveren.