Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Informatievoorziening in Wildlands

Misschien hebben jullie het al gezien? Jungle Jim heeft zijn logboeken en losse bladen daaruit verspreidt in Jungola. Hierin kun je zijn observaties van de afgelopen jaren lezen, maar ook leuke feitjes over de dieren en planten.

Wist jij bijvoorbeeld dat één enkele haar van de Azara’s agouti verschillende kleuren kan hebben? Of dat je de zaadjes uit de papaja-vrucht beter niet kunt eten? Deze logboeken helpen de bezoekers hun weg vinden in de jungle en op een leuke en toch informatieve manier door Wildlands te lopen.

Goed nieuws uit Serenga! Het gebied rondom de savanne is aangewezen als nationaal park. En dat betekend dat binnenkort Momma Dunia National Park opent! Toeristen kunnen het nationaal park bezoeken en zij krijgen informatie over de dieren die in Serenga leven. Ook voor de rangers in dit gebied wordt het zorgen voor de natuur op deze manier een stuk makkelijker. Natuurlijk blijft een ritje met de Serenga Safari nog steeds mogelijk en ook tourguide Edu Azizi kom je nog gewoon tegen in Serenga. Je tocht door de hete droogte start zoals gewoonlijk in het Dogondorp, het geboortedorp van Momma Dunia. Na de Prairiedogsvlakte, loop je zo tegen de entree van het Momma Dunia National Park aan. Heb een goede reis of een ‘Safari njema’!

Ook in Nortica is hard gewerkt en de onderzoekers stellen op korte termijn de verzamelde informatie over de dieren hier openbaar. Alles in dit gebied staat in het teken van het onderzoek naar de natuur. Overal in Nortica kom je natuurlijk onderzoekers tegen; Matti is wel heel bekend, maar wat denk je van Antonius, die het Noorderlicht wil vangen? Of de onderzoeksters uit het Nortica-theater? Zij hebben de afgelopen jaren zoveel data verzameld dat de tijd rijp is om deze aan de buitenwereld te presenteren. Zo krijg je antwoord op de vraag hoe lang een zeeleeuw zijn adem onder water in kan houden en of dat langer is dan een pelsrob. En misschien heb jij je altijd al afgevraagd hoe het kan dat een uil zo nauwkeurig zijn prooi kan lokaliseren? Binnenkort kun je het in Nortica leren.