Blue Devils omzeilt lastige klip

Krommenie/Meppel - De honkballers van Blue Devils hebben zondag in de lastige uitwedstrijd tegen Cromtigers - vooral dankzij goed veldwerk - een regelmatige overwinning behaald.

De thuisploeg uit het Noord-Hollandse Krommenie werd met 5-13 verslagen door de Meppelers. Daardoor staan deze ploegen nu in punten gelijk en delen ze de derde plaats op de ranglijst van de eerste klasse A.

Zeven vangballen

Blue Devils opende meteen goed. Dyron Juaquin en Benjamin Jansen schoten uit de startblokken met ieder een honkslag en Revin Brooks bracht ze met een tweehonkslag binnen: 0-2. In de gelijkmakende eerste inning viel met name Cecil Comenencia op met twee cleane vangballen. En daar zou het trouwens niet bij blijven, want in totaal kwam de linksvelder in deze uitwedstrijd tot maar liefst zeven vangballen. In de tweede inning liet Dyron Juaquin zijn knuppel spreken met een fraaie homerun. Daarmee verdubbelde hij de voorsprong, want Jasper Peeters had even daarvoor het eerste honk veilig bereikt (0-4).

De derde en vierde inning lieten minder vuurwerk zien, maar Blue Devils slaagde er wel in om in beide slagbeurten nog eenmaal te scoren. In de derde inning gebeurde dat door Benny Mintjes (0-5) en in de vierde inning door Benjamin Jansen, die - nadat hij zelf al een tweehonkslag had geproduceerd - andermaal door Revin Brooks (eveneens met een tweehonkslag) werd binnengeslagen: 0-6. Het veldwerk van de Meppelers bleef intussen een solide indruk maken.

Eerste punt

Nadat Blue Devils in de vijfde inning de voorsprong had vergroot naar 0-9 (mede dankzij een prima honkslag van Dyron Juaquin) kon Cromtigers via een tweehonkslag eindelijk z’n eerste punt aantekenen. In de zesde inning keerde de spanning in deze match zelfs een beetje terug, want dit was voor Blue Devils de enige puntloze slagbeurt terwijl de thuisploeg er maar liefst drie punten tegenover stelde: 4-9.

Bij pitcher Ronald Rijkeboer was het beste er wel af en hij werd na deze inning dan ook afgelost door Dyron Juaquin. De timing was perfect, want in de zevende inning liep de ploeg van coach Gi Alberto uit naar 4-11 toen Gurshwin Minguel en Jasper Peeters de thuisplaat bereikten en in de achtste inning maakte Benny Mintjes er 4-12 van. In de gelijkmakende slagbeurten viel telkens het gedegen Meppeler veldwerk op (met ook tweemaal drie slag voor pitcher Juaquin) en daardoor bleef het scorebord 4 aangeven voor Cromtigers. Pas in de negende en laatste inning kwam het vijfde Krommeniese punt er, nadat Cecil Comenencia eerst nog 4-13 had gescoord en Blue Devils in de slot-inning nog een dubbelspel uit de hoge hoed had getoverd.