The Blues Factory presenteert nieuwe bassist

Dieverbrug - Nadat bassist Laurens van Venrooij in november stopte bij The Blues Factory, meldde Frans Tunderman zich aan als nieuw (contra)bassist voor het kwartet.

Na enkele maanden repeteren en experimenteren werd er een combinatie gevonden tussen de eigenzinnige blues van Wilfred Vermeulen en Jan Hoed met de jazzachtergrond van Frans Tunderman. Zaterdag 7 juli verzorgt The Blues Factory in de nieuwe bezetting een optreden in Bodega Casa Maya aan de Dieversluis 2d in Dieverbrug. Hiervoor is reserveren noodzakelijk, via 06 29309167. Aanvang is om 18.00 uur.

Biografie

Frans Tunderman (1954) speelt contrabas en is voornamelijk autodidact. Beginnend op gitaar stapte hij later over op de contrabas. In het seizoen 1985/1986 volgde hij lessen aan het conservatorium te Hilversum. Frans speelde in allerlei bands, meestal opererend vanuit het BIM huis te Amsterdam. Bands waarin hij gespeeld heeft (of nog steeds speelt) zijn onder andere The Baritone Power Plant, De Ellen H. band, Soul Station en het Cor Bakker Trio.

Bekende muzikanten met wie hij heeft samengewerkt zijn onder andere Charlie Bird, Dorothy Donegan, Lenette van Dongen, Herb Ellis, John Engels, Georgie Fame, Fappy Lafertin, Jimmy Knepper, Brian Melvin, Cees Slinger en Lew Tabackin.

The Blues Factory

The Blues Factory werd in 2012 opgericht door Wilfred Vermeulen en Jan Hoed, allebei uit Wapse. Vanwege grotere optredens werd als snel gezocht naar een uitbreiding van het duo. Momenteel bestaat de volledige bezetting uit: Wilfred Vermeulen (zang/gitaar/percussie), Jan Hoed (gitaar), Frans Tunderman (contrabas) en Menno Scheffer (tenorsaxofoon/mondharmonica).