Ondernemerspunt Regiocampus groeit

Meppel - Het Ondernemerspunt, een onderdeel van de Regiocampus, verdubbelt haar resultaten. Daarbij hoort een grotere locatie en neemt ze haar intrek in het Groene Café aan de Werkhorst. Het Groene café werd dinsdag in klein gezelschap in gebruik genomen.

Het Ondernemerspunt is blij met de nieuwe locatie. Projectleider Sjoukje de Haan: ‘Het Groene Café is een inspirerende ruimte waar elkaar ontmoeten, kennis delen en samenwerken aan betekenisvolle projecten een mooie plek krijgt. Op de bovenverdieping is een ruimte waar de studenten kunnen werken aan projecten. Op de begane grond is ruimte voor brainstormsessies, vergaderingen en lunches. Voor de inrichting wilden we ook fysiek de samenwerking laten zien met de vele organisaties. Ondernemers en instellingen hebben allerlei groene stoelen aangeleverd, waar de naam van hun organisatie op staat vermeld. Op die manier kunnen we de organisaties promoten in het café.’

Groei

Het Ondernemerspunt bestaat inmiddels twee jaar en is in die tijd flink gegroeid. In het afgelopen schooljaar werden er 60 projecten van diverse ondernemers en instellingen uitgevoerd. In het voorgaande schooljaar waren dat er 30. Er waren ruim 200 leerlingen en studenten van 18 verschillende vmbo-, mbo- en hbo-opleidingen bij betrokken. Ook dat is ruim een verdubbeling van het jaar ervoor.

Regiocampus

De Regiocampus wordt gevormd door Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Gemeente Meppel, Gemeente Steenwijkerland, RSG Stad & Esch, ZorgZaak, Rabobank en Welzijn MensenWerk.