Jubileumeditie Taribush Kuna lokt 11.000 mensen

Lheebroek - De tiende editie van Taribush Kuna was warmer dan ooit maar trok afgelopen weekend wel ruim 11.000 bezoekers. Ondanks het vuurverbod kijkt de organisatie dan ook terug op een tropisch warm, maar geslaagd festival.

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur, waarbij de natuur de hoofdact is. Festivalbezoekers konden genieten van muziek, theater, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten. De 10e editie van het festival is ondanks de warme eerste twee dagen prima verlopen.

Afgelopen weekend kwamen ruim 11.000 bezoekers naar het festivalterrein in Lheebroek. De welbekende kampvuur-sessies werden ingeruild voor sfeervolle huiskamer-sessies onder oma's hanglamp. Met meer dan 200 deelnemende acts en circa 15 foodtrucks, bleef er genoeg over om je een hele dag te vermaken. De start was tropisch warm met op zaterdagmiddag een hevige regenbui inclusief onweer. Na een uur klaarde de lucht en werd het programma hervat.

Waterpretveld

Bezoekers werden zoals gezegd de eerste twee dagen getrakteerd op tropische festivaldagen. Het ‘waterpretveld’ midden op de Weide bood bezoekers de nodige verkoeling en gegarandeerd speelplezier. Nieuw dit jaar waren Jens en Josbert, de festivalburgemeesters. Dit duo kon je herkennen aan hun felgele pakken. Deze twee heren zorgden ervoor dat alle bands op podium de Buffel, Guanaco en ons nieuwe podium Supernova, de aankondiging kregen die ze verdienden. Ook volgend jaar hangen ze de 'ambtsketting' weer om hun nek.

Tien jaar Taribush Kuna verdient een feestelijke afsluiting. Nadat de laatste act op zondagavond was afgekondigd, reed er plots een platte kar De Weide op. Op de kar speelde een van de bands. Een klein clubje mensen waaronder festivaldirecteuren, festivalburgemeesters en vrijwilligers stonden te dansen op de kar: uiteraard zongen ze het welbekende Kuna-lied luidkeels mee. Festivalbezoekers volgden in een stoet richting de uitgang van het festivalterrein.