Piet Soerplein vanaf morgen in gebruik

Havelte - Het Piet Soerplein in Havelte is vanaf morgen weer in gebruik. De wekelijkse markt en andere activiteiten kunnen weer op het Piet Soerplein plaatsvinden.

Vanaf maart werd er gewerkt aan een herinrichting van het Piet Soerplein. Het betekende de start van de metamorfose van het hele Havelter dorpshart. De komende jaren wordt er in vijf fases toegewerkt naar een vernieuwd Havelte.

Na de zomervakantie vinden er nog een aantal werkzaamheden plaats. Door vertraging in de levering van het natuursteen wordt de zitrand op het plein na de vakantie afgemaakt.

Aan de Egginklaan en de Dorpstraat worden in november 49 bomen geplant. Bij de bomen wordt ook sierbeplanting aangebracht.

Parkeren

Bezoekers van Havelte, maar ook personeel van de winkels die voor langere tijd willen parkeren wordt verzocht de auto op het evenemententerrein te parkeren (volg de borden lang parkeren). De parkeerplaats op het plein kan dan gebruikt worden voor de klanten van de ondernemers in het dorp.

Omdat de dorpsgemeenschap en vele andere vrijwilligers in Havelte zich eerst gaan bezighouden met de organisatie van het jaarlijkse Volksfeest en de Kerstmarkt, is besloten om de officiële opening van het Piet Soerplein halverwege 2019 te laten plaatsvinden.