Nieuwe Volvo V60 bij Nieuwenhuijse Meppel

Meppel - De nieuwe Volvo V60 staat in de showroom bij Volvo Nieuwenhuijse in Meppel. Het nieuwe model is groter en ruimer en moet daarmee de legendarische estate V70 vervangen.

Het is zelfs een van de ruimste auto’s in zijn klasse. De estate heeft een design dat geheel in de lijn is met de grote 90-broers. Praktisch zijn onder meer een ruim interieur en veel bagageruimte. Die bedraagt 529 liter (was 430 liter). Er kunnen vier koffers naast elkaar in de kofferbak worden geplaatst. De wielbasis is 56 millimeter langer dan die van de laatste generatie Volvo V70.

De uitrusting van de nieuwe V60 is zeer compleet. Standaard zijn onder andere led-verlichting rondom, inclusief koplampen met Thor’s Hammer-dagrijverlichting, Electronic Climate Control met twee gescheiden zones, elektrisch bedienbare achterklep, roofrails, 16 inch lichtmetalen wielen en een 9 inch touchscreen met Sensus Connect dat compatibel is met de populaire muziekstreamingdienst Spotify, Apple CarPlay en Android Auto. En ook 4G WiFi behoort tot de vele mogelijkheden van het uitgebreide en geroemde infotainmentsysteem Sensus Connect.

Veiligheidssysteem

Het geavanceerde actieve veiligheidssysteem City Safety met Autobrake dat aanrijdingen met een snelheidsverschil tot maar liefst 60 km/u kan voorkomen, is standaard. Het is het enige systeem op de markt dat zowel voetgangers als fietsers en grote dieren herkent, ook in het donker. Een wereldprimeur is dat het systeem ook automatisch remt om de impact met tegemoetkomend verkeer te beperken. Pilot Assist, het systeem dat de bestuurder tot een snelheid van 130 km/u assisteert met sturen, accelereren en remmen, heeft een upgrade ondergaan en biedt nu nog betere prestaties in bochten. De omvangrijke veiligheidsuitrusting omvat verder Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurassistentiesystemen.

Motoren

Volvo levert de nieuwe V60 met de keuze uit twee benzinemotoren (T5 en T6) en twee dieselmotoren (D3 en D4), al dan niet in combinatie met een automatische Geartronic-transmissie. Verder is de V60 ook leverbaar als plug-in hybride: T8 Twin Engine en de nieuwe T6 Twin Engine met 340 pk. Deze laatste is volgend jaar te bestellen. Volvo levert de nieuwe V60 met de keuze uit meerdere aantrekkelijke optiepakketten.

De prijzen beginnen bij 43.995 euro voor de benzineversie T5 Geartronic en D3 diesel.

www.nieuwenhuijse.nl