Blue Devils beukt RCH-Pinguins murw

Heemstede/Meppel - De honkballers van Blue Devils hebben zich zondag in hun eerste duel na de vakantiestop flink uitgeleefd in het Noord-Hollandse Heemstede. Met maar liefst 22 honkslagen (waaronder twee homeruns) en een 6-21 overwinning op RCH-Pinguins 2 keerden de Meppelers tevreden huiswaarts.

Tot aan de zesde inning bood de thuisploeg trouwens nog kranig verzet, maar daarna draaide de slagmachine van Blue Devils op volle toeren.

Emeron Lourens

De eerste inning werd afgesloten met een gelijke stand (2-2). Dyron Juaquin beet namens Blue Devils het spits af met een cleane tweehonkslag, waarna Emeron Lourens hem én zichzelf binnensloeg met een fraaie homerun. Door onder meer drie honkslagen kwam RCH-Pinguins langszij. In de tweede inning liepen de Meppelers uit naar 2-5. Allereerst scoorden Gurshwin Minguel en Dion Comenencia via een tweehonkslag van Cecil Comenencia. Laatstgenoemde bereikte op zijn beurt de thuisplaat na de tweede tweehonkslag van Dyron Juaquin.

In de derde inning keerde de spanning in de wedstrijd terug toen Blue Devils niet tot scoren kwam, maar de thuisploeg wél. Via drie honkslagen verkleinde RCH de achterstand: 3-5. In de vierde en vijfde inning bleef deze stand op het scorebord staan en was eigenlijk sprake van een ‘status quo’. De reeds vemelde zesde inning bracht hier echter rigoureus verandering in. Met een tweehonkslag van Benny Mintjes en zes honkslagen van meerdere Meppelers werd een gat van acht punten geslagen: 3-11.

Laatste stuiptrekking

Dit was achteraf gezien het begin van het einde voor de thuisploeg. Toen Blue Devils in de zevende inning op 3-14 was gekomen, volgde nog een laatste stuiptrekking van RCH (6-14) maar deze bleek uitstel van executie. In de achtste inning scoorden de Meppelers namelijk zevenmaal, via onder meer drie honkslagen, een tweehonkslag van Dion Comenencia én de tweede homerun van Emeron Lourens, die zich daarmee tot ‘man of the match’ kroonde. Het murw gebeukte RCH-Pinguins gooide in de gelijkmakende slagbeurt snel de handdoek in de ring. En zo was het na acht innings ‘einde wedstrijd’.

Door deze klinkende uitzege staat Blue Devils nog altijd keurig vierde in de landelijke eerste klasse A, met 20 punten in 14 duels. Komende vrijdagavond (aanvang 19.30 uur) wacht de uitwedstrijd tegen de nummer vijf, Amsterdam Pirates 3.