Nieuwe Mazda6 bij Arend Benthem

Meppel - De nieuwe Mazda 6 staat in de showroom bij Mazda dealer Arend Benthem in Meppel. De auto is op meerdere fronten verfijnd en verbeterd en legt daarmee de lat voor styling en technologie weer wat hoger.

De ontwerpers van Mazda wilden een volwassener en eleganter voorkomen. Vanbuiten is de nieuwe Mazda 6 te herkennen aan een nieuwe grille met andere led-koplampunits. Ook is de bagageklep aangepast en zijn er nieuwe lichtmetalen velgen geïntroduceerd.

In het interieur van de auto zijn de wijzigingen nog ingrijpender. Het dashboard is volledig vernieuwd en bestaat nu uit kwalitatief hoogwaardigere materialen waardoor het een veel luxere en ingetogen uitstraling heeft.

Wie met de auto gaat rijden zal merken dat Mazda ook veel onderhuidse aanpassingen heeft gemaakt. De auto is onder andere stiller en comfortabeler geworden en biedt daardoor een sterk verbeterde rijervaring.

Uitrusting en veiligheid

De uitrusting van de nieuwe Mazda 6 is standaard meer dan compleet. Naast de essentiële basisonderdelen is de auto standaard al uitgerust met zaken als ledverlichting rondom, een head-up display, navigatie en diverse comfortopties als stoel- en stuurverwarming.

Veiligheid staat centraal bij de nieuwe 6. Mazda rust de auto dan ook uit met een breed palet aan veiligheidssystemen waaronder adaptieve cruise control, dodehoekdetectie, lane keep assist en een autonoom remsysteem.

Voor wie zijn auto nog verder wil personaliseren biedt Mazda meerdere aantrekkelijke optiepakketten welke speciaal zijn samengesteld aan de wensen van de verschillende kopers. Uniek voor het segment is dat de Mazda 6 zelfs met stoelventilatie uit te rusten valt.

Signature

Als kers op de taart introduceert Mazda een nieuwe luxe topuitvoering, de Signature. Dit is het beste wat Mazda tot nu toe gemaakt heeft, de Signature tilt de Mazda 6 naar een premium plan. Dit uitvoeringsniveau beschikt over alle mogelijke opties en onderscheidt zich onder andere door prachtige materialen als een luxe Nappa-lederen interieur, sierpanelen vervaardigd uit echt Sen-hout en details afgewerkt in suède. Zo ziet ware Japanse ambacht eruit.

Skyactiv Motoren

Op het gebied van motoren zit het wel goed bij Mazda. Waar andere merken kiezen voor zogenoemde downsize motoren is Mazda eigenwijs en levert het enkel krachtige viercilinders met een relatief groot slagvolume. Mazda noemt dit rightsizing en doet dit onder de noemer Skyactiv. De motoren leveren uitstekende prestaties en doen daarbij niet onder op het gebied van efficiency.

De prijzen van de nieuwe Mazda 6 beginnen bij € 36.990,-.

www.arendbenthem.nl